Opettavaisessa lastenpelissä etsitään väreille ja muodoille pareja

Pikkulapsille sopivassa, erittäin opettavaisessa sovelluksessa harjoitellaan eri asioiden yhdistämistä toisiinsa.

Tarkoitus on löytää esimerkiksi useampien värien seasta se, joka sopii lehden kanssa yhteen tai eläinten joukosta hän, jolle sopii vihreä liskonpyrstö.

Tinyhands-pelifirman tekemä What’s My Pair III sisältää 12 minipeliä, jotka harjoittavat muun muassa loogista ajattelua, tarkkaavaisuutta, numeroita, värejä ja muotoja.

Tehtävät ovat siinä suhteessa keskenään samanlaisia, että niissä etsitään aina pareja. Vain teemat vaihtelevat.

Tehtävät vaikeutuvat vähitellen. Kun ensin pitää löytää eläimelle häntä, onkin pian tehtävänä yhdistää raaka-aine oikeaan ruokalajiin tai väri eläimeen tai kasviin. Hankalimmissa tehtävissä täytyy tiirata, millaiset asusteet juhlijoilla on päällään ja mietittävä, mikä kodin esineistä sopii yhteen pölynimurin kanssa.

Teemojen vaihtelu tekeekin pelistä mukavan monipuolisen, ja haastavimmat tehtävistä vaativat hyvinkin paljon hoksottimia.

Käyttöliittymältään peli on kuitenkin melko simppeli. Aloitusnäkymästä valitaan yksi minipeleistä tökkäämällä. Sitten eteen tulevia tehtäviä vain suoritetaan oikea esine parinsa viereen raahaamalla. Jos ei heti onnistu, saa kokeilla uudestaan. Piste- tai ajanlaskua ei ole.

Peli sopii noin 3-6-vuotiaille. 

VINKKI: Peli ei sisällä puhetta tai tekstiä, joten siitä saa opetusmielessä enemmän irti, kun vanhempi pelaa pienen lapsen kanssa yhdessä. Näin aikuinen voi sanoittaa ruudulla näkyvää, esimerkiksi värien ja muotojen nimiä. 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: What’s My Pair III
Androidille sovellus löytyy täältä: What’s My Pair IIIKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *