Hyvä Suomi! Itsenäisyyspäivän pelitärpit lapsille

Kun sovelluskaupasta lataa pelin, ei välttämättä tule ajatelleeksi, mistä se on kotoisin. Pääasia, että peli on lapsen mielestä hauska ja viihdyttävä.

Näin itsenäisyyspäivän tienoilla on kuitenkin mukava juhlistaa suomalaista peliosaamista. Kokosin siksi meidän perheemme kotimaisia pelisuosikkeja vuosien varrelta.

Hauskoja pelihetkiä!

Lue myös: Kokoa lapsen tablettiin ilmainen Yle-paketti

Ekapeli Alku

Villi veikkaukseni on, että Ekapeli tulee olemaan nykyisille pikkukoululaisille sukupolvikokemus. Tämä on nimittäin se peli, jota pelaamalla ainakin oma kolmasluokkalaiseni kavereineen on oppinut lukemaan. Ekapeliä on pelattu sekä kotona että eskarissa.

Ilmaispelissä tunnistetaan ja tökätään äänteitä ja tavuja. Palkinnoksi saa kolikoita, joilla hahmolleen voi ostaa vaatteita ja tarvikkeita. Juuri sopivan koukuttavaa pitämään vilkkaat muksut lukuharjoitusten parissa!

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: Android

Ilmaisia pelejä lapsille

Luppakorva

Kun lukeminen on teknisesti hallussa, täytyy lukutaitoa kehittää. Ja sehän onnistuu vain lukemalla.

Terapiakäyttöön soveltuvia sovelluksia kehittävä Outloud on julkaissut pelin, jossa hoidetaan virtuaalilemmikkiä lukemalla sille ääneen. Laitteen äänentunnistus laskee lapsen digitaaliselle lukukoiralle lukemat sanat ja palkitsee hyvästä suorituksesta. Lukemisen lisäksi koiraa leikitetään ja ruokitaan. Aivan mainio idea!

Kirjoitan meidän kokemuksia tästä pelistä vielä myöhemmin omaksi postauksekseen.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Luppakorva
Androidille se löytyy täältä: Luppakorva

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty kotimainen Moka Mera Lingua opettaa lapsille kieliä.

Värikkäästä ja monipuolisesta sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi ja venäjä. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on ilmainen.

Lue lisää!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

Kapun metsä

Kapun Metsä

Tässäpä oikea klassikkojen klassikko, jota meidän mukelo rouhi pienenä aivan täpinöissään!

Kapun Metsä alkaa olla mobiilipelien mittakaavassa jo varsin iäkäs peli, mutta sitä on päivitetty ja se toimii edelleen. Eläinten seurassa suoritetaan pieniä tehtäviä, muun muassa palapeliä ja ruoan raahaamista ketun suuhun. Niin helppoa, että taaperokin osaa.

Pelin on kehittänyt kotimainen Kapu Toys, jonka muita hyviä pelejä ovat esimerkiksi Kapu Planet sekä Kapu Kalassa.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Kapun metsä
Saatavana myös: Android 

Spoofy

Tässä pelissä pienet koululaiset oppivat kyberturvallisuutta! Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa. Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa. Vahva suositus kaikkiin perheisiin ja koululuokkiin!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

Ilmaisia pelejä lapsille

Critter Outbreak

Näitä kauniita piilokuvia pikkuisetkin osaavat ratkaista! Innokas Median kehittämä Critter Outbreak on yhtä söpöyttä. Runsaasta kuvituksesta etsitään ötökkää, jota löydettäessä tökätään. Sitten kuunnellaan kannustavaa hurrausta.

Sovelluksessa on kymmenen eri teemaista kenttää, mukana on niin talvimaisemaa kuin vedenalaista maailmaakin.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Critter Outreak
Androidille peli löytyy täältä: Critter Outbreak

Nampa Tivoli

Nampa Desing on julkaissut useammankin eläinaiheisen pelin. Näistä värikäs Nampa Tivoli on ollut meidän perheemme suosikki.

Alle 5-vuotiaille suunnatussa sovelluksessa pelaaja pääsee omin sormin pyörittämään maailmanpyörää, tiputtamaan eläimiä vesitynnyreihin, koristelemaan vuoristoradan vaunuja sekä kokoamaan ehkä korkeimman jätskitötterön ikinä! (Viimeinen kohta saattaa liittyä siihen, miksi peli on päätynyt lapsen suosikkien joukkoon.)

Tutustu kaikkiin Nampa-peleihin täällä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Tivoli

Elder Goo – Möllit

Möllit tarjoaa aivopähkinöitä, joita voi ratkoa yksin tai porukassa. Pelin on kehittänyt jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive ja julkaissut Pikku Kakkonen.

Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli.

Ilmainen peli sopii lapsille noin viidestä ikävuodesta ylöspäin, ja haastavaa pelattavaa on todella paljon.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli

Lastenohjelmasta tuttu, ihanan positiivinen Kikattava Kakkiainen on suomalainen hahmo. Ja niin on myös Kakkiaisen oma sovellus.

Naamarallissa pelivälineenä käytetään kasvoja. Tarkoitus on pelilaitteen etukameraa käyttäen matkia ruudulla näkyvää eläimen ilmettä. Aivan hulvatonta! Onnistuminen palkitaan pisteillä, ja eniten pelistä saakin irti, kun sitä pelaa yhdessä kaverin kanssa. Sopii kaiken ikäisille, aikuisetkin tykkää!

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Kikattavan Kakkiaisen NaamaralliKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: