Minecraft Earth juoksuttaa virtuaalirakentajat pihalle

Huom! Minecraft Earthin kehitystyö on lopetettu ja se on poistunut sovelluskaupoista.

Minecraft on ollut jo vuosia yksi kolmasluokkalaisemme suosikkipeleistä. Olen itsekin ollut mielissäni lapsen innostuksesta, sillä mielestäni luovuuteen ja sosiaalisuuteen kannustava Mine on vallan mainio harrastus lapselle.

Turha varmaan mainitakaan, että vasta julkaistu lisätyn todellisuuden mobiilipeli Minecraft Earth on meillä odotettu uutuus.

Lue myös: Mikä ihmeen Minecraft – faktat, jotka vanhemmat täytyy ennen pelin hankintaa tietää

Minecraft earth

Pelihahmo liikkuu kännykän ruudulla näkyvällä kartalla.

Kyseessä on kännykällä pelattava AR-peli, vähän kuin Pokémon Go tai Harry Potter Wizards Unite. Kuten Pokémonissakin, myös Minecraft Earthissa on tarkoitus liikkua ulkona peliä pelaamassa.

Pelissä keräillään Minecraftista tuttuja eläimiä ja esineitä sekä rakennellaan virtuaalisia rakennuksia ”oikeaan” ympäristöön.

Minecarft Earth

Peli on tarjolla sekä iOS- että Android-laitteille. Applen App Storessa sen ikäraja on 9+. Tämä johtunee siitä, että pelissä on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa sekä hankkia pelin sisäisinä ostoina pelirubiineja oikealla rahalla.

Google Play ilmoittaa pelin ikärajaksi PEGI7, kuten se perinteinenkin Mine on. Näkemykseni mukaan peliä voi hyvin pelata jo hieman nuorempienkin lasten kanssa yhdessä. Varsinkin, jos Pokémon Go on tuttu, ei lisätyn todellisuuden Minecraftissakaan liene aiheen lisäksi mitään kovin uutta ja ihmeellistä.

Minecraft Earthiin kirjaudutaan Microsoft-tunnuksilla ja pelaamiseen tarvitaan nettiyhteyttä. Pelin saa ladata ilmaiseksi, mutta se tarjoaa lisäostoina erihintaisia rubiinipaketteja. Rubiineilla ostellaan pelissä ulos tai miksei kotiin sisäänkin asetettavia rakennusalustoja kuten laitumia tai kyliä.

Nuorten pelaajien kanssa kannattaa siis tämänkin pelin kohdalla muistaa jutella peleihin liittyvistä raha-asioista!

Peli on tekstitetty suomeksi.

Lue myös: Minecraft Earth: Näillä vinkeillä pääset alkuun

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Minecraft Earth
Androidille se löytyy täältä: Minecraft EarthKategoriat:Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: