Pikku Kakkosen Eskari opettaa lapsia lukemaan – vieläpä ihan ilmaiseksi!

Pikku Kakkonen on laajentanut ilmaista pelitarjontaansa eskarilaisille suunnatulla sovelluksella.

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tarjoaa opettavaista tekemistä lapsille, jotka ovat pikku hiljaa kasvamassa ohi Pikku Kakkosen sovelluksen peleistä

Eskarisovellus on tarjolla sekä iOS- että Android-laitteille.

Sovellus on päivittynyt tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen. Lue tuorein juttu Pikku Kakkosen Eskarista täältä!

Pikku Kakkosen Eskari

Meillä Pikku Kakkosen sovellus ja pelit olivat aikanaan kovassa käytössä ja tällaiselle eskarisovelluksellekin olisi takuulla ollut käyttöä.

Tietyssä vaiheessa ennen kouluikää lapsella oli palava halu opetella lukemista ja laskemista. Lisäksi ajattelen, että ainakin osan lapsen tablettipeleistä pitäisi olla jollakin tapaa opettavaisia. Ja aito ilmaisuus ilman mainoksia tai lisäostoja on toki aina plussaa!

Pikku Kakkosen Eskari sisältää tehtäviä, joiden tarkoitus on valmentaa lasta lukemaan oppimiseen, kirjaimiin ja äänteisiin. Se on toteutettu yhteistyössä Ekapelistäkin tutun Niilo Mäki Instituutin kanssa.

Pikku Kakkosen eskari

Mutta sitten itse sovellukseen, joka on vallan hauskannäköinen, värikäs ja humoristinen kokonaisuus!

Pelatakseen ei tarvitse osata lukea tai kirjoittaa, vaan peliohjeet tulevat puhuttuina suomen kielellä. Tarkoitus on tunnistaa sanoja ja äänteitä sekä myöhemmässä vaiheessa koota tavuista sanoja.

Pikku Kakkosen eskari

Lapsi pääsee pelaamaan tarjolle tulevia tehtäväkokonaisuuksia täysin omaan tahtiinsa, ja peli etenee vaikeustasosta seuraavaan pelaajan kehityksen mukaan. Onnistumisista palkitaan ja harjoitusta vaativia osioita toistetaan.

Pelaaminen on yksinkertaista eikä sovellus sisällä mitään lapsille haitallista kuten mainoksia tai nettilinkkejä. Luotettavaa Pikku Kakkosen tyyliä siis.

Pidin pelistä erityisesti siksi, että siinä oli kiinnitetty opettavaisuuden lisäksi huomiota myös lapsia miellyttävään visuaaliseen ilmeeseen ja äänimaailmaan. Veikkaan, että sovelluksen pariin on hauska palata  muutenkin kuin oppimisen takia. 

Pikaisen testaamisen perusteella uskallan suositella Pikku Kakkosen Eskaria lämpimästi kaikkiin perheisiin, joissa lukutaidon hankkiminen alkaa olla ajankohtaista.

Sovellukseen on mahdollista luoda yhteensä seitsemän pelaajaprofiilia jolloin isompikin sisaruskatras tai kaveriporukka voi vuorotellen edistää rauhassa omaa peliään.

Mielestäni Yle ja Pikku Kakkonen tekevät todella tärkeää työtä tarjotessaan tällaisia sovelluksia ilmaiseksi perheiden käyttöön. Varmasti sovelluksista on paljon iloa myös eskareissa ja päiväkodeissa, joten verovarojen käyttö peleihin on mielestäni hyvin perusteltua.

Huom! Tämä postaus käsittelee sovelluksen lukuosiota. Myöhemmän päivityksen mukana siihen on saatu myös musiikkia opettava kokonaisuus. Siitä voit lukea lisää täältä!

Lue eskarisovelluksesta myös Ylen sivuilta!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *