Pisulle ja pesulle pelaten

Hygieniarutiinien harjoitteluun on suunniteltu useampia pelejä.

Yksi hyvä vaihtoehto on Pepi Bath, jonka avulla lapsen kanssa voi käydä läpi muun muassa vessakäyntiä ja käsienpesua.

Lue myös: Hygienia haltuun pelaten – nällä sovelluksilla opetat lapselle vessa- ja pesuhommat

Peli on hauskasti kuvitettu ja selkeä. Aluksi valitaan tyttö- tai poikahahmo. Sen jälkeen klikataan neljästä eri toimintovaihtoehdosta. 

Hahmonsa voi viedä vessaan, kylpyyn, käsipesulle ja vaatepyykille.

Vessassa hahmon kanssa harjoitellaan pyyhkimistä ja vetämistä. Tuoksuakin voi asioinnin jälkeen ilmaan suihkauttaa. Käsipesuosiossa taas saippuoidaan, huuhdellaan, leikataan kynnet ja kammataan hiukset. 

Kylvyssä pelaaja pääsee saippuoimaan ja suihkuttelemaan hahmoaan. Hiuksetkin pestään. Pyykätessä taas käytetään pesukonetta ja ripustetaan märät vaatteet kuivumaan.

Peli on hauskaa tekemistä pienelle lapselle. Hahmojen likaisuutta on hauska hihitellä ja pelin tapahtumista voi muistutella, kun lapsella on oikeastikin suihkuaika.

Hauskanpidon lisäksi pelistä voi olla myös apua tilanteissa, missä rutiinit ovat lapselle hankalia ja niiden harjoitteluun täytyy kiinnittää erityistä huomiota.

Täytynee silti mainita, että aivan yksi yhteen pelin tapahtumat eivät  suomalaisen käytännön kanssa ole. Vessassa pyyhkimiseen käytetyt paperit esimerkiksi laitetaan roskikseen sen sijaan, että ne heitettäisiin vessanpönttöön.

Pepi Bath ei vaadi kielitaitoa. Peli on puheeton ja käyttöliittymä selkeä. Peli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja.

Pelistä on tehty myös samantyylinen mutta hieman laajempi kakkososa. Lue siitä lisää tästä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Bath
Androidille pei löytyy täältä: Pepi BathKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *