Luovuutta ja kauhuhahmoja – koululainen tarttui leikki-ikäisten peliin

Kun koululainen yhtäkkiä innostuu nuoremmille suunnatusta pelistä, on vanhempi luonnollisesti vähän äimänä.

Meillä lapsi alkoi jokin aika sitten kärttää sinnikkäästi kännykkäänsä jo useamman vuoden vanhaa, mielestäni lähinnä leikki-ikäisille soveltuvaa Toca Mini -peliä.

Ihmettelin, mistä nyt tuulee ja epäilin, ettei peliä tulisi juurikaan pelattua. Eurojen hukkaan heittäminen ei innostanut ja vastustin siksi pelin lataamista.

Toca Mini on kyllä hauska mutta hyvin, hyvin yksinkertainen peli. Sen idea on suunnitella erilaisia pelihahmoja.

Valmiille valkoiselle ukkelipohjalle raahataan sormella suu, silmät ja muut yksityiskohdat. Sitten väritetään vaatteet. Valmiista ukkelista otetaan kuva, ja siinä se. Erityistä pelattavaa ei sovelluksessa ole, vaikka valmis ukkeli kyllä ääntelee söpösti ja poseeraa hassusti kuvissa.

Ihan hauskaa puuhaa sellaiselle lapselle, joka ei ole pelannut vuosikausia Minecraftia ja kärtä jatkuvasti Fortnitea, ajattelin.

Lapsi kuitenkin pysyi vaatimuksensa kanssa kovana ja pian syykin selvisi. Eräs ipanan seuraama pelitubettaja, Paqpa oli julkaissut Youtubessa Toca Ministä useammankin videon. Videoilla oli loihdittu ukkeli tubettajasta itsestään sekä kauhupeli Grannyn mummo ja monta muuta isompaakin lasta kiinnostavaa hahmoa.

Kuinka rajoittunut olinkaan taas ollut! Tietenkin peli voi olla hauskaa ja luovaa puuhaa myös isommille, jopa aikuisille!

Suostuin siis peliostokseen, ja se onkin ollut lapsella nyt kovassa käytössä.

Näin halloweenin kieppeillä on syntynyt useita pelihahmoja. Kummituksia, ninjoja ja kauhu-ukkeleitakin on nähty. Kuvia esitellään ja lähetellään tekstiviesteinä kavereille.

Tietenkään tällaisella sovelluksella ei saa aikaan mitään oikeasti pelottavaa, joten Toca Mini on edelleenkin omiaan myös leikki-ikäisille pelaajille!

Sovellus näyttää toistaiseksi poistuneen App Storesta ja Googlen Play-kaupasta.

Pelin voi ladata Amazonin sovelluskaupastaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *