Digitaalisessa nukkekodissa viihtyvät monenlaiset perheet

Huom! Peliä ei tällä hetkellä ole saatavilla sovelluskaupoissa.

Nukkekotisovellukset sopivat mielestäni vallan erinomaisesti pienille lapsille. Ne eivät tarjoa vauhdikasta viihdettä vaan kiireettömän ja stressittömän alustan lapsen omille ja roolileikeille. Lisäksi niiden avulla voi käydä lapsen kanssa läpi arkisia tai hankaliakin asioita.

Mikä hauskinta, nukkekodilla, myös virtuaalisella, voi leikkiä kaverin kanssa yhdessä!

Mobo Kids Dollhouse on hyvä valinta nukkekotipeliksi. Siinä kaksiulotteisia, paperinukkemaisia hahmoja liikutellaan sormella raahaamalla omakotitalossa. Pelaaminen on leikki-ikäistä kohderyhmää ajatellen vaivatonta ja helppoa.

Nappeja ei ole paljon ja pelaaminen onnistuu vain ruutua tökkimällä ja esineitä raahaamalla.

Hahmovalikosta noukkimalla taloon voi koota mieleisensä perheen. Valittavana on äiti-, isä- ja lapsihahmojen lisäksi myös isovanhemmat sekä pari avaruusukkelin oloista tyyppiä.

Lapsia on yhteensä neljä ja aikuisia kuusi. Peli mahdollistaa siis perinteisen äiti, isä ja lapset -kombon lisäksi myös monimuotoisempia perhemalleja, vaikkapa kahden äidin tai yksinhuoltajavaarin perheet.

Monipuolisuus ei kuitenkaan yllä nukkejen ulkonäköön. Kaikki hahmot ovat vaaleaihoisia, suurinpiirtein saman muotoisia ja samalla iloisella ilmeellä varustettuja. Vain kampaus ja vaatetus erottavat hahmot toisistaan. Suurempi variaatio ei olisi mielestäni tässä kohtaa ollut pahitteeksi.

Talossa on riittävästi huoneita, jotta aikaan saisi kunnon leikin. Keittiön ja olohuoneen lisäksi on pari kylpyhuonetta, kellari ja piha puumajoineen. Yläkerrasta löytyvät makuuhuone ja toimisto, jossa vanhemmat (tai lapset tai avaruusukkelit) voivat käydä “töissä”.

Lastenhuoneita on kolme. Yksi on vauvanhuone. Isommille lapsille tarjolla on pinkki huone nukkeineen ja yksisarviseen sekä sininen urheiluvälineineen ja robotteineen. Tavaroita voi siirrellä helposti huoneesta toiseen ja pelaaja koota lastenhuoneen omilla mielitavaroillaan juuri sille hahmolle, jolle haluaa.

Lisäksi huomasin ilokseni, että vaikka huoneet ja tavarat ovat niin selkeästi jaoteltu tytöille ja pojille erikseen, voi esimerkiksi vaatteita pukea mille hahmolle vain. Nukketalon vaatekaapeista löytyy kivasti täytettä, ja halutessaan isäkin voi pukeutua vaikka mekkoon ja vauva aikuisten kauluspaitaan.

Vaatteiden lisäksi talossa on runsaasti tutkittavaa, pientä tavaraa ja yllätyksiä.

Kaapeissa ja laatikoissa on kodin esineitä. Kodinkoneet, leikkikalut, lamput ja vesihanat toimivat. Televisiosta tulee ohjelmia. Verhoja voi avata ja sulkea, hahmoja syöttää ja vaatteita vaihtaa.

Parhaat pelitilanteet saa nappia painamalla tallennettua kuviksi tai videoiksi pelilaitteen muistiin. Tämä on oikeasti kiva ominaisuus, sillä videoita on hauska katsella jälkikäteen ja näyttää vaikka kaverille.

Aikarajoituksia tai päämäärää ei pelissä luonnollisestikaan ole. Leikki jatkuu uudella pelikerralla aina siitä, mihin lapsi on sen viimeksi jättänyt. Pelin etusivulta löytyy reset-nappi, jota kaksi kertaa painamalla hahmot ja tavarat siirtyvät takaisin lähtöasetelmaan ja leikit voi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Peli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja.

VINKKI: Kellarista löytyy taikalamppu, jota koskettamalla esiin saa hengen. Kokeile, mitä tavaroille tapahtuu, jos ne ojentaa lampunhengelle! Myös kamiinan liekkiä kannattaa ruokkia ahkerasti!

PELAA LISÄÄ: Pelin teki Mobo Kids, jonka peleistä olemme aiemmin testanneet esimerkiksi aivan mainiota piiloleikkisovellusta.

PELAA LISÄÄ 2: Muita kivoja nukkekotisvelluksia löydät täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Mobo Kids Dollhouse

(Android-versio on mahdollisesti tulossa myöhemmin. Kerron sen ilmestymisestä Facebookin puolella.)Kategoriat:Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: