Aarrejahtia kännykällä – toimii lomatekemisenä isojen ja pienten kanssa

Lapset tykkäävät puuhailla kännyköillä ja tableteilla, mutta kauniina kesäpäivänä ei millään viitsisi jäädä sohvannurkkaan köllöttämään. Onneksi älylaitteen voi ottaa mukaan ulos luontoon (tai kaupungille).

Yksi meidän perheemme suosikkipuuhia kännykän kanssa on digitaalinen aarrejahti. Siinä kilpaillaan leikkimielisesti valokuvaamalla ympäristöstä ennalta määriteltyjä asioita, esimerkiksi kasveja, eläimiä, liikennemerkkejä tai mitä vain tehtävän antaja on sattunut keksimään.

Pienemmälle lapselle annetaan yksinkertaisia tehtäviä (kukka, puu, kivi), isommalle voi keksiä kinkkisempää pohdittavaa (hyvä majanpaikka, ketunleipä, eläimen ruokaa).

Tarkemmat ohjeet peliin voit lukea tästä: Näin järjestät lastenkutsuille älyajan aarrejahdin

Peliä voi pelata kotipihassa, kauppamatkalla tai metsässä eli ihan missä vain – yhden tai useamman lapsen kanssa. Itse olen huomannut, että se on myös oiva keino motivoida lasta silloin, kun hän ei oikein viitsisi kävellä pitkiä matkoja.

Kuvattavaa etsiessä ja ympäristöä tarkkaillessa matka taittuu kuin huomaamatta.

Viimeksi peliä tuli pelattua Itävallan lomallamme. Annoin retkeilemään lähtiessämme lapselle kuvaustehtäviä, joita hän alkoikin heti innoissaan omalla kännykällään toteuttaa.

Vuoristossa vaeltaessa löytyi paljon eksoottista kuvattavaa, ja kaupan päälle lapsi sai aimo nipun hauskoja lomakuvia kavereille näytettäväksi.

Kameran muistista löytyi paitsi kasveja ja eläimiä, myös lehmän ja hevosen kakkaa sekä pikkuruisia kiviä, joiden kuvaamista muut turistit ehkä hieman kummeksuivat.

Kun suurin osa porukasta kuvasi ylväitä vuoristonäkymiä, kyykisteli meidän muksu keskellä hiekkatietä etsien kuvattavaksi ”jotakin tosi pientä”.

P.S. Lisää perheen yhteisiä kännykkäpuuhavinkkejä löytyy tästä oivallisesta Helsingin Sanomien jutusta. (Maksumuurin takana.)Kategoriat:Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *