Maatilan elämää taaperoiden tahtiin

Ihanat Sago Minin eläimet seikkailevat tällä kertaa maatilalla. Sago Mini Farm -sovelluksessa lapsi saa tutkia eläimiä, kasveja ja kojeita humoristisessa ja turvallisessa leikkitilassa vapaasti omaan tahtiinsa.

Digitaaliset eläimet tulevat valmiina, leikki on keksittävä itse.

Kuten useimmat muutkaan Sago Minit, myöskään maatilapeli ei sisällä pistelaskua tai päämäärää, vaan pelikokemus on ”nukkekotimainen”.

Pelitilana toimii maatilan piha-alue, jota voi tutkia ruudun näkymään sivuille päin sormella raahaamalla.

Sago Mini -maailmasta tuttujen eläinten, Jinja-kissan, Harvey-koiran ja Jack-kanin lisäksi pelihahmoina on muitakin eläimiä, esimerkiksi mutalammikossa kylpevä possu, oikeasti munivia kanoja ja tallillinen hevosia.

Kaikkia eläimiä voi liikuttaa helposti sormella koskettamalla. Useampaa eläintä on myös mahdollista liikuttaa samaan aikaan, joten sovelluksen avulla voi leikkiä roolileikkiä yhdessä kaverinkin kanssa!

Kun useampi lapsi leikkii yhtä aikaa omalla hahmollaan saman laitteen ääressä, tulee leikistä sosiaalista.

Pelissä ei ole puhetta tai tekstiä, vaan taustalla soi vain yksinkertainen musiikki. Hahmot tai tausta eivät myöskään liiku itsekseen, vaan lapsen on tehtävä kaikki työ tarinan aikaansaamiseksi.

Eläimiä ja esineitä tökkimällä löytyy kuitenkin hauskoja yllätyksiä. Kanat voivat pyöräyttää pesään munan, ja kasviksia mystiseen mehumaijaan tunkemalla saa aikaiseksi säilykkeitä ja hillotölkkejä. Pilveä koskettamalla saa taas aikaan sateen, joka kasvattaa kasvimalle vaikka mitä, porkkanan, ananaksen tai vaikka kännykän!

Sago Mini -pelit sopivat hyvin jo ihan pienillekin pelaajille. Farmipeliä suosittelen noin 2-5-vuotiaille. Taaperot ja leikki-ikäiset saavat pelistä toki hieman erilaisia asioita irti.

Itse pidän tästä, ja muista vastaavista nukkekotipeleistä siksi, etteivät ne stimuloi lasta liikaa vilkkuvilla valoilla tai kovilla äänillä. Ne eivät myöskään tarjoile tarinaa valmiina, vaan antavat ainoastaan ainekset oman leikin kehittelyyn. Mielikuvitus ja luovuus pääsevät siis hyvään käyttöön stressittömässä ympäristössä!

Katso pelin traileri!

Peli löytyy nykyisin ainoastaan kuukausimaksullisesta Sago Mini World -sovelluksesta.Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

1 vastaus

  1. Ei voi olla totta, onpa mainio peli meidän kuulovammaiselle tyttärelle. Tästä saa paljon uusia sanoja harjoiteltavaksi. Latasin jo tämän valmiiksi ja tytär saa siihen tutustua kunhan kotiin pääsee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *