Hygienia haltuun pelaten – näillä sovelluksilla opetat lapselle vessa- ja pesuhommat!

Kun lapseni oli pieni, kuivaharjoittelimme potalla käyntiä lastenkirjan avulla. Nykyisin tarkoitukseen on myös hauskoja sovelluksia.

Vessa-asioiden lisäksi lapsen kanssa voi tablettia tutkiessa käydä läpi monia muitakin hygieniaan ja kotitöihin liittyviä asioita. Pyykkihuollot, hammaspesut ja siivouspäivät voi konkretisoida lapselle pelin kautta.

Kokosin muutaman hauskan ja keskenään hieman eri asioita painottavan lastensovelluksen siisteyskasvatukseen. Nappaa tästä vinkit juuri teidän perheenne tarpeisiin!

 

Dr. Panda Bath Time

Pelissä autetaan likaisia eläinhahmoja siistiytymään. Likaiset vaatteet laitetaan pesukoneeseen, eläimiä voi kylvettää, suihkuttaa ja laittaa vessanpöntölle. Hampaitakin pestään ja lopuksi puetaan siistit ja puhtaat vaatteet. Sovellus tarjoaa siis monipuolisen kattauksen perus siisteysrutiineja söpössä paketissa. Pääosassa ovat Dr. Panda -peleistä tutut eläinhahmot.

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Bath Time
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda Bath Time
Sen saa myös Amazon App Storesta

Duckie Deck Gotta Go

Tässä pelissä keskityttään kakkaamiseen. Peli on käyttöliittymältään hyvin yksinkertainen ja sopii esimerkiksi pottahommia opetelevalle taaperolle pelattavaksi. Peli kulkee aina samoin: Ensin hirviötä ruokitaan ja sitten se laitetaan pytylle. Kun kakkapallero on pulahtanut pönttöön, on pyyhkimisen ja vessan vetämisen aika. Lopulta värikästä monsterinkikkaretta ohjataan sormella pitkin viemäriputkia.

Peli on humoristinen, värikäs ja hyvin konkreettinen.

Katso pelin esittelyvideo!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Duckie Deck Gotta Go

Pepi Bath 2

Tässä pelissä siistitään yhtä neljästä pelihahmosta. Pelata voi tytöllä, pojalla, koiralla tai kissalla. Toimet kaikkien kanssa ovat samat: hahmoa voi kylvettää, sen kädet ja hampaat voi pestä, nenän niistää ja tukan kammata. Mukana on myös pöntöllä käyntiä ja vaatehuoltoa pyykkäyksineen ja silityksineen. Peli on saman henkinen kuin Dr. Panda Bath Time, mutta siinä on hieman enemmän eri toimia.

Katso pelin traileri!

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Bath 2
Androidille sovellus löytyy täältä (peliä saa testata ilmaiseksi ennen ostopäätöstä): Pepi Bath 2

 

Toca House

Vähän vanhemmassa Toca Bocan pelissä on siisteyskasvatuksen lisäksi kotitöitä. Sovelluksessa tutkitaan talossa asuvia hahmoja, joiden kanssa pestään ja ripustetaan pyykkiä, käydään kylvyssä, pestään lattiaa, sytytetaan takkatulta, lakaistaan ja jaetaan postia. Mukana ei ole vessahommia, vaan peli keskittyy enemmän kodin askareisiin.

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca House

 

VINKKI: Monia arkisia kodin puuhia voi harjoitella myös kotileikkipeleissä, joista kokoamani lista löytyy täältä.

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *