Lastenpelibrändit, jotka jokaisen vanhemman kannattaa tietää

Lastenkirjan valitseminen on vanhemmalle helppo nakki. Vaikka uusista kirjoista ei tietäisi mitään, toimivat omasta lapsuudesta tutut Liisat, Pepit ja Pekka Töpöhännät iltalukemisena myös nykyään.

Lisäksi hyvistä uutuuksista löytyy tietoa kirjastojen ja kirjakauppojen avulla.

Pelien kanssa on hankalampaa, sillä omassa lapsuudessamme ei ollut pädejä ja sovelluksia. Ne olemassa olleetkin pelit oli isoille lapsille suunnattu, eivätkä tiedot Pac Manistä tai Super Mariosta kanna pitkälle nykynatiaisten kanssa.

Pelien tarkka valitseminen alle kouluikäiselle lapselle on kuitenkin tärkeää. Olen kirjoittanut aiemmin ongelmista, joita joissain muuten ihan kivoissakin peleissä pienten lasten näkökulmasta katsoen voi olla.

Jos lapsi käyttää älylaitteita, ei ole yhdentekevää, mitä hän sillä tekee.

Listasin yksitoista hyvää pelijulkaisijaa pikkulapsiperheiden sovellusvalintojen tueksi. Näiden brändien sovelluksia voi huoletta antaa alle kouluikäiselle lapselle.

Ne eivät sisällä mainoksia tai pelottavia kohtauksia. Sen sijaan ne ovat hauskoja ja voivat jopa kehittää lapsen taitoja ja luovuutta.

 

img_4178

Toca Boca

Todella monia lastenpelejä julkaissut alun perin ruotsalainen pelifirma, jonka sovellusten avulla pääsee leikkimään roolileikkejä kaupasta kampaamoon ja lääkäriin sekä tutustumaan musisointiin ja tieteeseen. Pelihahmot ovat humoristisia ja meno kivan sukupuolineutraalia.

Jotkut sarjan uusimmista sovelluksista sisältävät lisäosien ostamisen mahdollisuuden. Peleissä on kuitenkin lapsilukot ja niitä voi pelata ilman nettiyhteyttä.

Viihdevintiöiden jutut Toca Bocasta löytyvät täältä

Nettisivut: Tocaboca.com

sagominiworld

Sago Mini

Toca Bocan sisarstudio, jonka sovelluksissa seikkailevat värikkäät eläinhahmot. Peleissä käsitellään monenlaisia asioita eri ammateista ja kulkuneuvoista ystävyyteen ja toisten auttamiseen.

Pelit ovat tyypillisesti hyvin helppokäyttöisiä ja sopivat jo aivan nuorimmillekin pädinkäyttäjille.

Viihdevintiöiden jutut Sago Ministä löytyvät täältä

Nettisivut: Sagomini.com

img_4180

Dr. Panda

Opettavaisten Dr. Pandapelien päähahmo on sympaattinen pandahahmo, joka toimii lukuisissa eri ammateissa. Lapsi pääsee pandan kanssa leikkimään mm. kahvilaa, kioskia, tivolia, paloasemaa, päiväkotia ja lentokenttää.

Pelit ovat rauhallisesti eteneviä ja värikkäitä. Jotkut Dr. Panda -sovellukset ovat ilmaiseksi ladattavia ja tarjoavat sitten lisäoston muodossa koko pelin. Ostos kannattaa tehdä heti ensikokeilun jälkeen, jottei lapsen leikki häiriinny mainoksista.

Huomaa kuitenkin: Dr. Pandan julkaisema My Doumi sisältää mainoksia ja lisäostoja ja poikkeaa muutenkin firman muista peleistä. Tässä pelissä ei kuitenkaan esiinny pandahahmoa, joten se on helppo tunnistaa.

Viihdevintiöiden jutut Dr. Pandasta löytyvät täältä

Nettisivut: Drpanda.com

 

Studio Pango

Ranskalaisfirman pelien päähahmo on useimmiten sininen pesukarhu. Sen ja muiden eläinhahmojen kanssa taaperot ja leikki-ikäiset pääsevät tutkimaan turvallisesti erilaisia leikkitiloja.

Itse olemme testanneet esimerkiksi firman huvipuistopelin, jossa lapsi saa itse suunnitella, rakentaa ja lopuksi testata oman unelmiensa leikkipuiston! Studio Pangon  tiedesovellus taas opettaa pikkulapsille veden kiertokulusta.

Viihdevintiöiden jutut Studio Pangon peleistä

Nettisivut:  Studio.pango.com

img_4188

Tinybop

Tinybop on erikoistunut opettavaisiin ja luovuutta ruokkiviin sovelluksiin, jotka sopivat suurin piirtein 4-10-vuotiaille. Sovellusten avulla lapsi pääsee tutkimaan niin ihmisen ruumiintoimintoja, säätä kuin avaruuttakin.

Luovuutensa pääsee taas laittamaan valloilleen sovelluksessa, jossa saa rakentaa oman robotin tai luoda oikean hirviön!

Viihdevintiöiden jutut Tinybopista

Nettisivut: Tinybop.com

img_4189

Pikku Kakkonen

Pikku Kakkonen on julkaissut pienille lapsille nimeään kantavan oman sovelluksen sekä eskari-ikää lähestyville lapsille opettavaisen Pikku Kakkosen Eskari -pelin. Lisäksi brändin alla kulkee  Elder Goo – Möllit.

Kun pelin julkaisijana on Pikku Kakkonen, voi vanhempi huoahtaa – tämä on varmasti yhtä laadukasta sisältöä kuin se omasta lapsuudesta tuttu tv-ohjelmakin.

Viihdevintiöiden jutut Pikku Kakkosen sovelluksista

 

Pepi Play

Liettuassa majailevan firman peleissä seikkailevat usein vähän vinksahtaneen oloiset, humoristiset hahmot.

Julkaistujen sovellusten joukosta löytyy niin auto- kuin hygienianharjoittelupelikin. Lisäksi tarjolla on kiva kattaus nukkekotipelejä, joissa seikkailaan esimerkiksi sairaalassa, tavaratalossa ja satumaassa.

Viihdevintiöiden jutut Pepi Playn peleistä

Nettisivut: Pepiplay.com

Learny Land

Learny Land on espanjalainen pelifirma, joka on viime vuosina julkaissut lukuisia laadukkaita lasten oppimispelejä. Mukana on niin koodausta, tunnetaitoja kuin erisorttisia tiedepelejäkin.

Julkaisuihin kuuluu myös kaksi suomeksikin käännettyä toiminnallista lastenkirjasovellusta, jotka esittelevät kuuluisia ja menestyneitä naisia.

Viihdevintiöiden jutut Learny Landista

Nettisivut: Learnyland.com

img_4193

Nampa Design

Värikkäissä, kotimaisissa Nampa-peleissä seikkailee liuta humoristisia eläimiä, jotka ryhtyvät aina pelin päätteeksi tanssimaan.

Metsään, huvipuistoon, lastenkutsuille ja lomalle sijoittuvat sovellukset koostuvat minipeleistä, joita pienikin lapsi oppii helposti itse pelaamaan. Teatterissa ja pikkukaupungissa keksitään taas omia tarinoita nukkeleikkejä leikkien.

Viihdevintiöiden jutut Nampa Designin peleistä

 

Story Toys

Tämä firma on tehnyt ihanat Pikku Toukka Paksulainen -pelit! Samojen tekijöiden muutkin pelit ovat oikein hyviä, mutta monet niistä sisältävät turhan paljon englannin kieltä, ja ovat näin vähän hankalia suomenkielisille lapsille.

Toukkahommat sekä firman uusin, Lego Duplo -peli ovat kuitenkin silkkaa rautaa!

Viihdevintiöiden jutut Story Toysin peleistä

Nettisivut: Storytoys.com

Avokiddo

Värikkäitä ja humoristisia lastensovelluksia tekevä palkittu pelifirma.

Julkaisujen joukosta löytyy suuri määrä erityyppisiä pelejä. Thinkrolls-älypelit ovat opettavaista tekemistä monenikäisille, Monster DNA:ssa tuunataan hirviöiden perimää. Fitoons taas opettaa lapsia syömään terveellisesti ja liikkumaan.

Viihdevintiöiden jutut Avokiddon peleistä

Nettisivut: Avokiddo.comKategoriat:Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *