Matematiikkaa pelaten – öttiäisten pelastaminen opettaa lapset laskemaan

Jump Numbers on matematiikkapeli, joka ei vain harjaannuta taitoja vaan on myös oikeasti koukuttava ja hauska. Sen perusidea on yksinkertainen mutta silti se toimii.

Pelin tarkoitus on sormella tökkäämällä hypyttää pelihahmoa numeropylpyrältä toiselle järjestyksessä.

Yksinkertaisimmillaan pelaaminen on siis kuin laskisi 1,2,3… Haaste kuitenkin lisääntyy lapsen taitojen karttuessa eikä pelaaminen ole lopulta ihan yksinkertaista aikuisellekaan.

img_3754

Tasoja on paljon ja niiden tarjoamat haasteet erilaisia. Välillä pitää bongata parillisia lukuja, ja välillä pylpyröitä pitää yhdistää, jotta niiden yhteenlaskettu summa olisi sopiva seuraavalle pompulle.

Laskemisen ohessa tarkoitus on pelastaa veden varaan joutuneita öttiäisiä, joiden luo päästääkseen pitää kehitella omat strategiansa. Suorin tie maaliin ei siis aina ole paras.

Lisähaastetta pelaamiseen tuo mörökölli, joka tulee nappaamaan pelastetut öttiäiset, jos pelaaja ei ehdi laskea tapeeksi nopeasti.

Öttiäisten keräily kannustaa pelaamaan siis tasoja läpi uudelleenkin.

img_3759

Jump Numbers sopii noin 5-10-vuotiaille.

Edistyneemmät tasot ovat varmasti pienimmille liian hankalia, mutta pelin luvataan kehittyvän lapsen taitojen mukaan, joten liian nopeasti ei pitäisi vaikeiden tehtävien eteen ilmaantua.

Vaikeustasoa on myös mahdollista säätää valikosta, ja jos eteneminen kaikesta huolimatta tyssää, saa vinkkinappia painamalla vihjeen.

Peli on englanninkielinen, mutta alkutarinan jälkeen itse pelaamiseen ei kielitaitoa tarvita.

img_3753

VINKKI: Pelaajan kannoilla hyppivä mörökölli voi tuoda pieniä lapsia ajatellen peliin turhan paljon stressin tuntua. Vanhempi voi halutessaan poistaa peliasetuksista tämän ominaisuuden käytöstä kokonaan. Tällöin numeropylpyröitä voi yhdistellä ja tutkiskella kaikessa rauhassa ilman aikarajoituksia.

Lue lisää kehittäjän sivuilta.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Jump NumbersKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

1 vastaus

  1. Halua pelata tätä peliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *