Luovuutta ja roolileikkejä – näin sitä suunnitellaan ikioma huvipuisto

Oletko koskaan miettinyt, miltä näyttäisi lasten itse suunnittelema huvipuisto? Enää ei tarvitse elää epätietoisuudessa, sen kun hankkii Pango Build Park -sovelluksen ja kannustaa lapsen rakennushommiin.

img_1848

Pelissä pelaaja saa itse suunnitella unelmiensa puiston. Tarjolla on valmiita elementtejä; vuoristorataa varten tarvittavia ratapaloja, törmäilyautoja, maailmanpyörä, jätskikiska… Rakennuksia ruudulle raahaamalla lapsen sielunmaisema avautuu vähitellen.

Pelaaja voi luoda huvipuistostaan, esimerkiksi prinsessamaailman, trampoliinikeitaan, leikkipuiston tai vaikkapa näiden kaikkien yhdistelmän. Sääntöjä tai tavoitteita ei ole, vaan luovuuden saa päästää täysin valloilleen.

Rakentamisen voi aloittaa joko puhtaalta pöydältä tai sitten voi valita yhden pelin tarjoamista valmiista puistoista ja alkaa muokata sitä. Huvipuistot jäävät pelilaitteen muistiin seuraavaa pelikertaa varten, ja niitä voi olla työn alla yhtä aikaa useita. Peli sopii siis hyvin myös sisarusten yhteiseksi.

img_1851

Kun huvipuisto on valmis, sillä pitää tietysti leikkiä. Puistoon saapuu eläinhahmoja, joita lapsi saa liikutella roolileikeissään itse.

Vaikka paperinukkemaiset eläimet eivät liiku itsekseen, toimivat huvipuistolaitteet kuitenkin oikeasti. Eläinhahmot voikin laittaa laitteisiin ajelemaan. Kamerakuvaketta painamalla pelaaja näkee pelimaailman hahmojen näkövinkkelistä ja ikään kuin matkustaa itsekin mukana laitteissa.

Ratapaloista itse suunnitellun ja kootun vuoristoradan voi siis niin ikään kamerakuvakkeen avulla testata ihan oikeasti kyydissä istuen.

Mitä ihanaa kuivaharjoittelua kesän tivolireissuja odotellessa!

Huvipuistoajeluiden lisäksi pelin yksityiskohdissa riittää kosolti tutkittavaa. Eläimet saavat esimerkiksi teemanmukaiset vaatteet vierailtuaan kummitustalossa tai sirkuksessa, ja extrajuhlavuutta voidaan järjestää ilotulitusraketteja ampumalla.

img_1854

img_1852

img_1855

Peli sopii yli kolmevuotiaille. Meillä vielä 6-vuotiaskin innostui pelistä kovasti, vaikkei se hänen mukaansa vetänytkään vertoja Minecraftille.

Pelin käyttöliittymä on helpohko, ainoastaan vuoristoradan kanssa oli aluksi ongelmia ja jouduimme Testitenavan kanssa yhdessä pähkäilemään, miten rata syntyy. Kun muut härpäkkeet saa ruudulle yksinkertaisesti raahaamalla, luodaan vuoristorata sormella ”piirtämällä”.

VINKKI: Pelissä on paljon pientä näperrettävää, joten pelikokemus on mukavampi tabletilla kuin kännykällä.

HUOM! Sovelluksesta ainakin App Storeen johtavat lapsilukot aukeavat vähän turhan yksinkertaisilla laskutehtävillä. Kuusivuotiaalle ”1+8” oli ihan liian helppo nakki. On siis mahdollista, että lapsi pääsee pelin kautta selailemaan pelifirman muita sovelluksia sovelluskauppaan. Tarkkana siis Apple ID -salasanojen kanssa!

Android-versiota en testannut, mutta todennäköisesti lapsilukot ovat samankaltaiset.

Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Build Park
Androidille peli löytyy täältä: Pango Build Park

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *