Sago Minin Pentuesikoulu ilahduttaa minua monella tapaa. Ensinnäkin sovellus opettaa pienelle lapselle monia asioita hauskan leikin varjolla. Toiseksi pelissä puhutaan (ainakin vähän) suomea.
Pelin teemana ovat koirat. Aikaisemmista Sago Mineistä tuttu Harvey on saanut kavereikseen yhdeksän muuta söpöä, ilmeikästä ja lasten riemuksi sopivin väliajoin piereskelevää haukkujaa.
Sovellus sisältää neljä minipeliä, joita voi pelata vapaasti omaan tahtiinsa ilman aika- tai pistelaskua. Lapsi voi vaihtaa peliä lennosta koska vain.
Pelien idea on opettaa lapsella hyödyllisiä asioita. Silti sovelluksen pelailu on myös hauskaa.
Ensimmäisessä pelissä koiria laitetaan sormella raahaamalla kylpyyn ja samalla opetellaan laskemaan kymmeneen. Numerot tulevat sekä kirjoitettuna että suomeksi puhuttuna.
Toisessa minipelissä soitetaan koirapianolla. Värikoodattuja koskettimia voi painella oman mielensä mukaan, mutta tarjolla on myös mallin mukaan painelua niille, jotka haluavat soittaa ihan oikean kappaleen.
Pianokoskettimien lisäksi näkymään ilmestyy aina muitakin satunnaisia soittimia kokeiltaviksi, esimerkiksi tamburiini ja pierutyyny.
Kolmannessa pelissä lapsi pääsee lajittelemaan koirien ruokia värien perusteella oikeisiin kuppeihin. Neljännessä pelissä taas tunnistetaan esineiden muotoja ja raahataan oikea koiranlelu vihjeeksi annettuun muottiin.
”Joku pieni ei varmana pitäisi tätä peliä tyhmänä!”
Meidän kuusivuotias Testitenava on pelin kohderyhmään nähden jo ihan liian iso. Poika kuitenkin innostui kovasti nähdessään sattumalta minun pelaavan peliä. Tenava oli sitä mieltä, että ”pikkulapsille” tämä peli olisi mitä mainioin ostos.
Peli sopiikin parhaiten 2-4-vuotiaille. Esikouluun viittaava nimi tarkoittanee amerikkalaista esikoulua, jota käydään varhemmin kuin Suomessa.
MIKSI LATAISIN TÄMÄN? Pentuesikoulu opettaa värien ja muotojen tunnistamista, musiikkia sekä numeroita. Opettavaisuuden lisäksi se on humoristinen ja helppokäyttöinen. Se toimii ilman nettiyhteyttä ja leikki on lapsentahtista.
Huom! Jos pelissä jutelaan jotain muuta kieltä kuin suomea, käy tarkistamassa puhelimen tai tabletin omat kieliasetukset. Pelissä kieltä ei voi valikoida erikseen.
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Pentuesikoulu
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Puppy Pentuesikoulu
Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset
Voi jösses, tuohan olis just hyvä meidän perheeseen. Pieruhuumori – toimii kaikille. 😀 Lapsetkin on kutakuinkin kohderyhmää, 1,5v ja 4v. Voisi ainakin kokeilla, tuleeko hitti.
Kokeilkaa ihmeessä! Ja saman sarjan muitakin pelejä kannattaa vilkaista. Tämä on kuitenkin ihan erityisen kiva, koska se myös opettaa.
Yllättävän monet pikkulastenpelit muuten luottavat huumorissaan pierujen voimaan. Uppoavat ainakin minuun 😀
Vaan miten ihmeessä pelin saisi puhumaan suomea (tai ruotsia?). Englantia nuo puhuvat meidän versiossa, enkä löydä mistään vaihtoehtoa, josta kieltä voisi vaihtaa.
Erittäin hyvä kysymys!
Pelissä ei taidakaan olla omaa kielivalikkoa, vaan se ”nappaa” kielen pelilaitteena toimivan kännykän tai tabletin asetuksista. Eli jos puhelimen asetuksista on valittu kieleksi englanti, peli toimii englanniksi. Kannattaa siis kokeilla käydä vaihtamassa kieltä, josko koirat silloin alkaisivat laskea suomeksi.
Toivottavasti toimii!