Aika lopettaa leikit – rauhoittava sovellus ohjaa lapsen unten maille

Iltariehuntaan innostuneen vekaran saa ehkä parhaiten rauhoitettua tutuilla nukkumaanmenorutiineilla. Meillä iltaisiin vakipuuhiin kuuluvat sadut ja laulaminen. Mutta miksei tavaksi voisi ottaa myös rahoittavaa sovellusta?

img_2295

Captain Roo Roo’s Lullaby Dream Adventure on pitkästä nimestään huolimatta lyhyt ja yksinkertainen sovellus, jonka tarkoitus on katkaista päivän leikit ja ohjata lapsi yöpuulle. Kyseessä ei ole peli, vaan interaktiivinen animaatio, jossa seurataan hiiren rauhallista venematkaa kohti unen maita.

img_2292

Tarinassa ei ole puhetta tai tekstiä. Hiiren veneen hidasta lipumista vettä pitkin  katsellaan rauhoittavan musiikin säestyksellä. Matkalla vastaan tulee joitakin tökittäviä asioita, esimerkiksi ukkospilviä, majakka ja mustekala, jotka reagoivat lapsen kosketukseen.

”Toi hiiri nukahtaa varmasti ennen mua.”

Interaktiivisuudestaan huolimatta mitään ”pelattavaa” ei ole ja sovellus stimuloi lasta hyvin vähän. Käsinpiirretyt kuvat ovat kauniin pelkistettyjä ja värimaailmakin hyvin niukka. Sovelluksen maailma on maaginen ja unenomainen.

Tarina etenee omaan verkkaiseen tahtiinsa eikä yhteen kohtaan voi juuttua. Koko animaatio kestää reilut viisi minuuttia ja alkaa automaattisesti aina alusta.

img_2291

Vaikka yleensä olemme välttäneet tabletin antamista lapselle iltaisin ennen nukkumaanmenoa, ei tällainen erittäin lyhyt unetussovellus äidin kännykästä katseltuna tuntunut haittavaan ainakaan parilla testikerralla Testitenavan nukahtamista. Päinvastoin. Kyllä se silmä alkoi (äidilläkin) vähän luppaista.

Sovelluksen on kehittänyt kahden miehen ruotsalaisfirma Fused Lizard. Se ei sisällä lisäostoja tai mainoksia, ja sen käyttö onnistuu pieneltäkin ilman aikuisen apua.

VINKKI: Pienempi lapsi saattaa rauhoittua sovelluksen avulla päiväunille. Isomman kanssa sitä voi käyttää pädistä irrottautumiseen tyyliin ”nyt on pelit pelattu ja ohjelmat katsottu. Saat katsoa vielä hiiren ja sitten pyjama päälle”.

Katso pelin traileri

Voit hankkia sovelluksen iPadille tästä: Captain Roo Roo’s Lullaby Dream AdventureKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *