Aarrejahtia Kivinokassa – Viihdevintiöt ja Zombie Dash järjestivät vauhdikkaan iltapäivän pienille diginatiiveille

IMG_1008

Viihdevintiöiden ensimmäinen lukijatapahtuma on takana! Kokoonnuimme viiden perheen porukalla Helsingin Kivinokkaan viettämään kesäistä sunnuntaita piknikin ja digitaalisen aarrejahdin merkeissä.

Viihdevintiöiden lisäksi järjestelyistä vastasi Zombie Dash Suomi, jonka laadukkaissa lastenvaatteissa pienet pelaajat pääsivät temmeltämään.

Rannalla.

Olemme aiemminkin pelanneet aarrejahtia, mutta nyt mukana oli ensimmäistä kertaa isompi porukka. Kahdeksan lasta olivat iältään 2–6-vuotiaita, joten teimme tehtävät erikseen isoille ja pienille. Pikkuiset taltioivat kameroihinsa helppoja aiheita kuten ”kukka, puu ja vihreä asia”. Isommat taas saivat pähkäiltäväkseen, mikä voisi eläimen ruokaa tai hyvä piilopaikka.

Tähtäimessä keltainen kukka.

Pelin idea on siis kuvata puhelimella, tabletilla ja digikameralla tehtävän mukaisia asioita. Kuvattavaa etukäteen keksiessä on aikuisen hyvä miettiä, millainen pelialue on (sisällä vai ulkona), minkä ikäisiä pelaajat ovat ja halutaanko tehtävien avulla opettaa jotakin. Hassutellakin voi, meilläkin yksi tehtävistä oli ”hauska ilme”. Osa kuvasi isäänsä, osa otti selfien.

Kaikki saivat palkintoja  vain ampparit kismittivät

IMG_0870

Vaikka aarrejahti sopii monen ikäisille, huomasimme, että pelata ei voi ihan samoilla säännöillä pienten ja isojen kanssa. Ihan pikkuisilla 2-vuotiailla ei kiinnostus riitä ehkä ihan kauhean moneen tehtävään, kun taas 56-vuotiaat ratkaisisivat kinkkisiä rasteja vaikka kuinka monta.

Isoilla meni kuudentoista tehtävän kuvaamiseen noin puoli tuntia. He myös kokoontuivat välillä ryhmiksi etsimään kuvattavaa yhdessä.

Pienemmät tarvitsivat vanhemman apua enemmän. Tosin isommatkin olivat sitä mieltä, että aikuisen kanssa pelaaminen on hauskinta, vaikka tehtävistä jo hyvin itsekin selviäisi. Kaikki tällä kertaa mukana olleet olivat vielä lukutaidottomia, joten ihan yksikseen ei ketään voinut pelaamaan päästää. Ohjeet kun olivat kirjalliset ja aikuisten piti lukea aina seuraava tehtävä ääneen.

Kaikki selvisivät kuitenkin jahdista upeasti, ja jälkikäteen maistuivat keksit ja mehu. Ainoa haaste reissulla olivat loppukesän äkäiset ampiaiset, joita pörräsi Kivinokan uimarannan nurmialueella ihan tolkuton määrä. Ketään aarteenmetsästäjistä ei kuitenkaan ihme kyllä pistetty.

Emme tällä kertaa kilpailleet aikaa tai toisimme vastaan, mutta kaikki saivat silti palkinnon. Mehujen jälkeen kuusen juurelta löytyi erehdyttävästi ison Lego-palikan näköinen aito aarrearkku täynnä nameja, saippuakuplia ja piirustusvälineitä. Tokihan sitä palkinto pitää saada, vaikka digitaalisia aarteita jahdataankin.

Lego-palikka-aarre.

Niin, ne kuva-aarteet toki ovat ollennainen juttu myös. Tällä kertaa lapset eivät malttaneet jäädä selailemaan toistensa ottamia kuvia eikä niitä aurinkoisena päivänä laitteiden näytöiltä oikein näkynytkään.

Kotona kuitenkin ihmettelimme kuvia pidemmän aikaa. Testitenavan, 6, saaliina oli ainakin kaunis merimaisema, kukkia, ruskea lehti ja roskis, joka edusti ”jotain ällöttävää”.

Peliin niin ikään osallistunut Öttiäinen, 5, taas oli kuvannut ”kauniina maisemana” pikkuveli Pöppöstä, 3. Kilpailuun tuli ilmeisesti muutenkin panostettua täysillä, sillä jahdin jälkeen Öttiäinen totesi ihan hikisenä: ”huh huh, kyllä nyt tarvii kylpyä!”

IMG_0911 (2)

Kivinokka sopi tapahtumaan loistavasti. Alue ei ollut kenellekäään osallistujia ennestään tuttu. Kyseessähän on aivan ihana ulkoilu- ja kesämaja-alue Kulosaaren kupeessa Helsingissä. Kivinokan mökeissä on kesäasukkaita, mutta alueen uimaranta ja luontopolut ovat vapasti kaikkien ulkoilijoiden käytössä. Kannattaa käydä katsastamassa!

”En tiennyt, mikä on ällöttävää, paitsi ne ampiaiset, mutta mä en uskaltanut kuvata niitä.”

Aarrejahti on parhaimmillaan ulkona, kun tilaa riittää temmeltää ja kaivella, mutta se toimii mainiosti pienemmälläkin pihalla tai sisällä. Tehtävät on vain hyvä muokata sen mukaan, missä ollaan.

Kaiken kaikkiaan digitaalinen aarrejahti on mainio peli, joka on muokattavissa niin osallistujien lukumäärän, iän kuin jahtipaikankin mukaan ehkä miljoonalla eri tavalla. Ja aina ipanat tykkää!

Aarre näkyvissä!

 

Mikä Zombie Dash?

IMG_1125

Zombie Dash on puolalainen vaatemerkki, joka on juuri rantautunut Suomeen.

Vaatteet ovat eettisiä ja Puolassa valmistettuja. Tutustuin merkkiin viime talvena ja ihastuin vaatteiden kestävyyteen sekä samaan aikaan söpöihin ja rajuihin monsteriaiheisiin.

Yhteinen tapahtuma tuntui luontevalta merkin pienen maahantuojan kanssa, sillä myös Viihdevintiöt kannattaa laadukkuutta ja kestävyyttä. Myös esittelemämme digitaaliset lelut ja pelit edustavat näitä arvoja.

Zombie Dashin Facebook-sivun löydät täältä

 

Kuvat: Satu IrisvikKategoriat:Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *