Piparia vihaava seepra ja ujo lammas opettavat tunnetaitoja ja naurattavat pienimpiä

Pelaamisen ja leikin ohella vanhemman on mahdollista opettaa vaikkapa tunnetaitoja lapselle. Avokiddon Emotions on hyvä väline tähän.

Mobiilipelissä puuhaillaan neljän eläinhahmon kanssa ja seurataan niiden reaktioita erilaisiin ruokiin, esineisiin ja vaatetukseen.

tunnetaitoja lapselle

Noin 2–5-vuotiaille suunnattu peli etenee seuraavasti: Ensin tökätään aloitusnäkymästä haluttu eläin, kirahvi, seepra, lammas tai hirvi.

Sen jälkeen eläimen kanssa aletaan puuhailla tarjoamalla sille pelinäkymässä olevia esineitä ja ruokia. Jokaisella eläimellä on oma luonteensa ja mieltymyksensä, joten ne suhtautuvat asioihin eri tavalla. Kun toinen eläin ihastuu tarjottuun pipariin, yökkäilee toinen sille.

Eläimet osoittavat tuntemuksensa selkeästi ilmein ja ääntelyin. Välillä ne voivat punastuakin. Kun vanhempi sanoittaa pelin kulkua, tulee tunteiden tunnistamista väkisinkin käsiteltyä lapsen kanssa.

Tunnetaitoja lapselle

Peli on humoristinen ja ilmeily naurattaa lasta varmasti. Mukana on myös yllätyksiä. Joulupukin hatun eläimelle laittamalla saadaan taustalle esimerkiksi joulumaisema ja -musiikkia.

Sovellus on todella helppokäyttöinen ja esineiden siirtely sormella sujunee pienemmältäkin pelaajalta. Uusia esineitä saa pelattavaksi ruudun sivussa olevaa vipua vääntämällä.

Pelissä ei ole lisäostoja eikä mainoksia, ja leikkiä voi täysin vapaasti ja leppoisasti omassa tahdissaan.

Tunnetaitoja lapselle

Vanhempien osiossa aikuinen saa päättää, saako puetuista eläimistä otettuja kuvia tallettaa laitteen muistiin vai ei.

Valikosta voi myös halutessaan säätää eläimille tarjottavan ruoan olevan pelkkää kasvisruokaa. Ominaisuus on tuttu myös Avokiddon aikaisemmasta DNA Play -pelistä, jossa opitaan dna:sta pikkulapsille sopivaan tyyliin.

 

VINKKI: Lapsen pelailua voi seurata vierestä ja keskustella siitä, miten mikäkin eläin reagoi. Onko kirahvi nyt surullinen, tykkäsikö lammas tikkarista? Myös lapsen omista mieltymyksistä ja siitä, miten eri ihmiset tykkäävät eri asioista pääsee keskustelemaan pelin lomassa luontevasti.

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Avokiddo Emotions
Androidille peli löytyy täältä: Avokiddo EmotionsKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *