Askartelua Pikku toukka paksulaisen kanssa

Eric Carlen luoma ihana toukkakirja on saanut modernin elämän laadukkaissa My Hungry Caterpillar -sovelluksissa.

Olen monesti kehunut Story Toys -firman kehittämää Pikku toukka paksulainen -peliä. Myös muotoja ja värejä opettava toukkapeli on hyvä hankinta pienelle lapselle.

Pikku toukka paksulaisen askartelusovellus on yhtä laadukas kuin edeltäjänsäkin. Kyseessä on luovuuteen kannustava väritys- ja piirtosovellus, jossa aiheina ovat eläimet Eric Carlen kirjoista.

pikku toukka paksulainenTavallisen värittämisen lisäksi taidetta pääsee tekemään erilaisia ”papereita” leikkaamalla. Oman toukkansa, ankkanssa, kalansa tai karhunsa voi siis koota kuvioiltaan erilaisista paperinpaloista sormella ääriviivojen mukaan ”leikkaamalla”.

Värityskuvia on parikymmentä. Lisäksi tarjolla on vapaata piirtotilaa. Valmiit taideteokset tallentuvat pelin muistiin ja ne on mahdollista siirtää sieltä myös laitteen omaan kuvakansioon.

Peli on toteutukseltaan tyylikäs ja sen musiikki rauhallista. Värittäminen ja leikkaaminen ovat sen verran tarkkaa työtä, etten lataisi sovellusta pieninäyttöiselle puhelimelle. Tabletin isolla näytöllä saa aikaan siistimpää jälkeä, ja voisi kuvitella, että kynällä hienoja kuvia vasta tuleekin.

Peli on yhteensopiva myös Apple Pencilin ja iPad Pron kanssa.

img_0237Liian usein näkee lasten suosikkihahmoista hätäisesti tehtyjä pelejä, joista huomaa heti, että kehittäjän mielessä on ollut vain helppo raha. Story Toysin toukkapelit ovat toista maata. Jos lapsi tykkää hahmosta kirjan perusteella, ovat pelitkin varmasti mieleisiä. Lisäksi myös vanhempi voi olla tyytyväinen: Toukkapelit ovat takuuturvallista ja kasvattavaa tekemistä pienelle ihmiselle.

Toukan digitaalinen värityskirja sopii noin 2-6-vuotiaille. Se ei sisällä mainoksia tai lisäostoja eikä sen pelaamiseen tarvita kieli- tai lukutaitoa.

pikku toukka paksulaisen peli

Mutta mitä kirjailija itse tykkää?

Eric Carle on sanonut, että hänen luomansa kauniit kuvat ja värit ovat kuin vastamyrkkyä hänen omalle harmaalle lapsuudelleen Toisen maailmansodan aikana. Mitä yhdeksänkymppinen taiteilija itse ajattelee nykyteknologiasta? Story Toysin tiedotteen mukaan mies on mielissään hahmojensa suosiosta ja näkee tietokoneet ja sovellukset osana maailman kehitystä.

– Luolamiehet piirsivät tarinansa kiveen, sitten keksittiin kirjat ja niin edelleen. Muutos on väistämätöntä. Olen todella iloinen, että ihmiset nauttivat yhä työni tuloksista, hän sanoo.

Katso pelin traileri.

Lue myös:

Pikku toukka paksulaisen mainio matopeli
Pikku toukka paksulainen opettaa muotoja ja värejä
Ruskean karhun paraatissa lapsi saa rauhallisen ja musikaalisen pelihetken

 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: The Very Hungry Caterpillar™ – Creative Play
Androidille peli löytyy täältä: The Very Hungry Caterpillar™ – Creative PlayKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *