Peppy Pals -pelien avulla lapsi oppii tunteista ja kaveruudesta

img_9780Opettavaisista sovelluksista mieleen tulevat usein ensimmäisenä matikka- ja kielipelit. Appsin avulla voi kuitenkin oppia myös tunnetaitoja.

Peppy Pals -peleissä lapsi tutustuu tunteisiin, empatiaan ja sosiaalisiin taitoihin. Testasimme sarjan farmi- ja rantapelit, jotka ovat keskenään hyvin samanlaisia.

Perusidea on molemmissa sovelluksissa seurata eläinten tähdittämiä pieniä tarinoita, joissa on opetus: Muut eläimet lohduttavat koiraa tämän pudotettua piiraan, vaikka herkun häviäminen harmittaakin kaikkia. Pöllö ja poni leikkivät myös pupun kanssa, vaikka kahdenkeskinen hauska pallopeli olisi houkutellut enemmän. Koira kannustaa arkaa kaveria mäenlaskuun, ja riidastakin selvitään, vaikka pöllö rikkoo vahingossa hiekkalinnan.

img_9789Käytännön pelattavaa on tarinaosioissa vähänlaisesti eikä sovellukseen tutustuakseen tarvitse olla kovinkaan näppäräsorminen. Lapsen tehtäväksi jää lähinnä eläinten tökkiminen sekä hahmoihin ja tilanteisiin samastuminen.

Sovellukset sisältävät kuitenkin muutakin. Erillisissä osioissa eläinten mielialoihin pääsee vaikuttamaan leikittämällä niitä leluilla ja antamalla niille ruokaa. Farmipelissä saa myös tunnistaa mielialoja eläinten ilmeiden perusteella, ja rantapelissä väännellä karvakamujen naamoja kuvastamaan erilaisia tunnetiloja. Lisäksi molemmissa sovelluksissa on vielä väritys- ja piirustusosiokin lapsen omaa taidetta varten.

img_9779

Pelit ovat kuvitukseltaan kauniita ja värikkäitä sekä temmoltaan rauhallisia. Ne eivät sisällä kirjoitusta tai puhetta, joten ne sopivat erityisen hyvin pienille, alle 5-vuotiaille lapsille. Mutta kyllä tarinoista saattaa ainakin kertaalleen innostua pari vuotta vanhempi isosisaruskin, jolle eläinten kohtaamat tilanteet ovat omasta arjesta jo varmasti tuttuja.

Pelit eivät sisällä lisäostoja tai mainoksia, mutta ilmoituksia ne sallittaessa lähettävät. Jos ei pidä sovelluksen laitteeseen lähettämistä ”pelaa heti” -kutsuista (ja mehän täällä Viihdevintiöissä emme pidä), kannattaa ilmoitukset kytkeä pois päältä.

Katso pelien trailerit: Peppy Pals Farm ja Peppy Pals Beach

Vinkki: Pelin kuluessa lapsen kanssa on luontevaa jutella tunteista. Mitä tarinassa tapahtui? Olisitko sinä suuttunut tuossa tilanteessa? Miten surullista kaveria voi lohduttaa? Entä kannustaa, jos toista pelottaa? Miltä luulet, että kaverista tuntuu, jos häntä ei oteta mukaan leikkiin?

Voit hankkia pelit iOS-laitteellesi tästä: Peppy Pals Farm, Peppy Pals Beach
Androidille rantapeli löytyy täältä:  Peppy Pals BeachKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , ,

  1. Löytyykö Peppy Pals suomenkielellä? öö

    • Hei, Peppy Pals Farm ja Beach eivät sisällä juurikaan tekstiä tai puhetta, joten niitä voi pelata kuka vain. Ne Peppy Pals -pelit, joissa on puhetta, ovat saatavilla valitettavasti ainoastaan ruotsiksi ja englanniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: