Kirja: Elsa ja Lauri opettavat juhlaetiketin

img_9266Elsa ja Lauri juhlissa on juuri sopivaa luettavaa näin keväällä ennen juhlasesonkia. Kirja opettaa lapsille hauskalla tavalla, kuinka kemuissa käyttäydytään.

Elsan ja Laurin perhe on saanut syntymäpäiväkutsun mummulta. Juhliin valmistaudutaan miettimällä sankarille sopivaa lahjaa sekä pukeutumalla juhlavaatteisiin. Juhlissa muistetaan onnitella, tervehtiä ja esittäytyä. Uusia ruokiakin maistellaan, ja kaikki lapset otetaan mukaan leikkiin.

Tarinan lopuksi on tietoiskuosio, jossa kerrataan vielä hyvät tavat sekä listataan erilaisia juhlia häistä nimipäiväkekkereihin.

Oppi & ilon Elsa ja Lauri -sarjaan kuuluva kirja sopii 3–8-vuotiaille. Se on värikäs, kuvitukseltaan kaunis ja siitä jää positiivinen fiilis.

img_9267

img_9254Ainakin meillä kirjalle oli tilausta, sillä 5-vuotiaan elämässä ei ole ehtinyt olla hienoja juhlia vielä rutiiniksi asti. Keskustelua herätti erityisesti kohta, jossa pohdittiin, miksei shortseissa voi mennä juhliin. Myös se, miten lahja valitaan saajan, ei antajan maun mukaan on ollut aiemminkin mielessä.

Mikä parasta, rivien välistä käy ilmi, ettei juhlien tarvitse olla pelkkää pönötystä. Hyvissä kemuissa myös lapsilla on hauskaa ja mummukin osallistuu leikkeihin! Ihan hyvä muistutus meille aikuisille.

Vinkki: Käytöstapojen lisäksi kirja antaa hyvän pohjan sukulaisuussuhteista keskusteluun. Kirjan lopusta löytyvän Elsan ja Laurin sukupuun avulla voi jutella myös lapsen omasta suvusta.

Kerttu Ruuska ja Nadja Sarell: Elsa ja Lauri juhlissa (Oppi & ilo)Kategoriat:Kirjat, Muut

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *