Vauhdikasta autopeliä voi pelata vaikka koko perheen voimin

img_8271Kännykälläkin pelatessa voi kokea vauhdin hurmaa. Testasimme värikkään ja hauskan 3D-autopelin, jossa kilpailla voi pelihahmojen lisäksi myös kavereiden ja perheenjäsenten kanssa.

King of Karts tuntuu lasten kännykkäpeliksi kunnianhimoiselta. Se muistuttaa hieman Nintendon Mario Kart -peliä. Erilaisilla radoilla ajetaan kilpaa söpöillä pikkuautoilla viiden muun kilpailijan kanssa. Matkalta kerätään pylpyröitä, joista saa käyttöönsä ”aseita” kuten vesi-ilmapalloja, joilla voi heitellä kanssakilpailijoita ja sabotoida heidän matkantekoaan.

Pelihahmoja on aluksi kaksi, tyttö ja poika, mutta vaihtoehtoja tulee lisää pelin edetessä. Peli on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, ja sitä voi pelata yhtäaikaa jopa kuusi pelaajaa yhteisen wlan-verkon kautta.

Yhdellä tabletilla peliä voi pelata yhtä aikaa korkeintaan kaksi pelaajaa. Kokeilimme kaksinpeliä iPhonella ja iPadilla, ja hauskaa oli. Tosin pelin latausruutua sai katsella luvattoman kauan ja peli kaatuikin pari kertaa ennen kuin pääsimme vauhtiin.

”Sovitaanko, ettet heitä mua millään väripallolla? Heitä vain muita.”

Myös ensimmäisellä pelikerralla eteen tuleva harjoitteluosio tuntui kestävän loputtoman pitkään. Sitä ei kannata kuitenkaan säikähtää, sillä se pitää käydä läpi vain kerran.

Peli on App Storen mukaan suunnattu 9–11-vuotiaille, mutta mielestäni sitä voivat hyvin pelata nuoremmatkin. Pelottava peli ei ole, mutta vähän vaikea ihan pienille. Autojen ohjaussysteemi ei ole ihan yksinkertainen, ja pelaaminen vaatii aika näppäriä sormia, vaikka vaikeustasoa voikin säätää.

img_8275Vähän yli viisivuotias oppi ohjaimet melko nopeasti ja pärjäsi pelin kanssa ihan hyvin, vaikka tarvitsikin aluksi neuvoja eikä ihan ensimmäisenä pelaajana maaliin aluksi päässytkään. Ilman apua lapsi olisi turhautunut peliin varmasti heti alkuunsa, joten siinä mielessä korkeampi ikäsuositus on perusteltu. Itse arvioisin, että peliä kannattaa tarjota lapsen pelikokemuksesta ja omasta osallistumisvalmiudesta riippuen noin kuudesta ikävuodesta ylöspäin.

King of Karts on hauska ja vauhdikas peli sekä yksin että yhdessä pelaamiseen. Siinä on sen verran pelattavaa, ettei kruisailuun kyllästy ihan heti. Aikuinenkin sen parissa viihtyy. Peli saisi vain toimia paremmin.

Toivottavasti hidastelut ja kaatuilut korjaava päivitys tulee pian. Testasimme peliä sekä vanhalla iPad2:lla että iPhone6:lla. Uudella laitteella meno oli hieman letkeämpää.

Peli on englanninkielinen, mutta kun idean oppii, ei kielitaitoa tarvita mihinkään. Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: King of Karts Androidille peli löytyy täältä: King of KartsKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *