Lelupelissä ohjain rakennetaan itse

img_7993Matkailimme taannoin Ranskassa, missä lelukaupassa silmiini osui jännä palikkapaketti. Pakkauksen kyljessä kerrottiin, että kyseessä on lelulla ohjattava peli ja että palikoiden lisäksi pakettiin kuuluu iOS- tai Android-laitteelle ladattava sovellus.

Koska viidentoista euron hintainen, iMini Cubes -niminen ihmelelu oli tarjouksessa puoleen hintaan, en voinut vastustaa kiusausta kokeilla, vaikka epäilinkin, ettei luvassa ehkä mikään vuosisadan pelikokemus olisikaan.

img_7970-1Pakkauksesta löytyi kasa palikoita sekä ohjeet, joiden avulla rakensimme pienen valaslelun. Valaaseen kiinnitettiin kooditarra, jonka tabletin etukamera pystyi kuulemma tunnistamaan. Sitten vain peliä lataamaan.

Kun sovelluksen käynnisti ja valasta näytti etukameralle, ruudulle ilmestyi valashahmo, jota pystyi ohjaamaan oikeaa palikkavalasta kameran edessä liikuttelemalla.

img_7973-1Itse peli on todella yksinkertainen. Valaalla liikutaan vedessä, kerätään ruokapalleroita ja väistellään vihollisia. Valaan ohjailu ei ole kauhean ketterää ja pelaajan pitää olla todella tarkka, että valas on juuri sopivassa kohdassa kameraan nähden. Lapsi turhautuikin pelaamiseen melko nopeasti. Palikoista riitti silti iloa ja niistä rakenneltiin kaikenlaisia omiakin otuksia.

Pelin lisäksi sovelluksesta löytyy tietopaketti valaista sekä englanninkielinen pieni tietovisa aiheesta.

Vaikka toteus hieman ontui, on idea kuitenkin mitä loistavin. Sama leikkikalu onnistuu yhdistämään oikean palikkarakentelun ja pelaamisen. Opettavainenkin puoli löytyy, mikä tietysti aina ilahduttaa vanhempaa. Valaiden lisäksi kaupassa olisi ollut tarjolla samanlaisia paketteja muistakin eläimistä.

img_8001

Valasleikit jäävät kyllä tällä erää kertaluontoiseksi huviksi, mutta oli silti hauska kokeilla, miltä tämänkaltaisen pelin pelaaminen tuntuu.

Odotan innolla, että pääsemme joskus kokeilemaan paremmin toeteuttua versiota pelityypistä. Ihme, jos ei esimerkiksi Legolla ole tätä jo mietitty.

Laitoin Instagramiin pienen videopätkän pelistä. Sen pääsee katsomaan tästä linkistäKategoriat:Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *