Tinybopin lastenpelissä luodaan ihan oma monsteri!

Testasimme kuumepotilaan kanssa Tinybopin uuden Monsterit-pelin. Koska Tinybopin Robottitehdas on ollut yksi suursuosikkimme, arvailimme vajaa 5-vuotiaan kanssa jo etukäteen kilpaa, kuinka mahtava tämä peli tulisi olemaan.

Monsterit-peli toimii pitkälti samalla idealla kuin Robottitehdas. Monstereissa pelaaja rakentaa myös itse mieleisensä hahmon varsin hyvästä arsenaalista osia. Peli onkin tässä tapauksessa tavallaan aika harhaanjohtava sana kuvaamaan sovellusta, sillä Monstereissa ei ole erityistä tavoitetta.

Lapsi voi luoda omanlaisiaan hahmoja ja sijoitella niitä sitten hahmogalleriaan, kehyksiin ja seinille. Vastaan tulee kaikkea kivaa tekemistä, mutta pelin voi lopettaa koska vain ja jatkaa myöhemmin samasta kohdasta.

Omalle hirviölleen voi valita muun muassa muodon sekä jalkojen, käsien, silmien ja suun määrän. Paitsi että monsterin ulkonäköä voi tuunata loputtomiin höyhenillä ja glitterillä discokuningattareksi asti, voi mörölle antaa myös ääniä ja tunnetiloja. Pelko, suru ja ilo, ovat kaikki läsnä.

Kun mieleinen hirviö on rakennettu, sen voi sijoittaa monsterigalleriaan. Hirvittävän pelottavasta nimestään huolimatta, elävästä mörkögalleriasta voi saada hyvinkin iloisen, niin halutessaan. Ja oman monsterin kanssa voi ottaa selfien, mikä olikin hillittömän hauskaa. Myös äidille. (Etenkin kun monsteri ja äiti muistuttivat erehdyttävästi toisiaan!)

”Sata salamaaaaa, aaaaaarggghhhräääyh!

Monsterigalleriassa voi myös äänittää oman hirviöäänen tai kuunnella valmiita, mutta me emme valitettavasti ensimmäisellä käyttökerralla tätä ominaisuutta löytäneet. Siitä pieniä miinuspisteitä Monstereille, että osa ominaisuuksista ei ole aivan helposti keksittävissä, vaikka mukana on aikuinen pelaaja. (Onneksi tämä löytyi, sillä parastahan on karjua oma mörköoopperansa hirviön suulla!) Vinkki siis, aivan kaikkea saa ja pitää tökkiä!

monsteri1Arvostamme Monstereissa erityisesti sitä, että peliin voi luoda omat profiilit eri käyttäjille. Perheessä, jossa on useampi pelaaja, tämä on kultaakin kalliimpi ominaisuus. Kummallakin saa olla omat Monsterinsa eikä toinen pääse sössimään jo luotua hahmogalleriaa tai hirviösoundeja.

Monsterit on varsin lapsiystävällinen ja turvallinen. Grafiikka on taattua Tinybop laatua ja ilo silmälle. Monstereiden suositusikä on 6–8 vuotta, mutta meillä hirviöitä rakensivat niin vajaa 5-vuotias testitenava kuin reilu parivuotias pikkusisaruskin.

Isompi rakenteli mielellään ihan yksinkin, mutta pienempi tarvitsi apua motorisista syistä. Ikäraja onkin tässä tapauksessa lähinnä motoristen taitojen vuoksi, ei siksi että möröt olisivat pelottavia. Pelistä saa kuitenkin eniten irti siinä iässä, kun monsterit kiinnostavat lasta jo valmiiksi.

Tinybop ei kerää tietoja pelaajasta eikä peli sisällä kolmannen osapuolen mainoksia.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin MonsteritKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *