Sago Minin tutut pelihahmot ovat vanhemmalle helppo valinta sovelluskaupassa

IMG_6801

Olen usein miettinyt, mitä ajatella lastenbrändeistä, jotka suoltavat ulos saman sarjan sisältöä alvariinsa sekä tyrkyttävät lelu- ja vaatekaupoissa oheistuotteitaan.

Toisaalta hyväksi koetun tuotemerkin valinta on aikuiselle helppo, koska useimmiten sitä tietää, mitä saa. Lapsikin on iloinen nähdessään tuttuja tv-hahmoja lelukaupassa ja suoratoistopalvelussa.

Toisaalta kriittisellä kuluttajalla saattaa käväistä mielessä rahastuksen maku ja lasten tunteisiin vetoaminen myyntipuuhissa.

Meillä lapsirakastaa muun muassa Postimies Patea ja Ryhmä Haun hahmoja. Tv-ohjelmien lisäksi nurkkiin on päässyt kerääntymään jos jonkinmoista aiheeseen liittyvää leluakin. Hahmoista myös puhutaan usein ja ohjelmien tapahtumat tulevat leikkeihin. Toisaalta ihan kiva, toisaalta vähän ärsyttää.

”Mun sininen pupu on sankari!”

Mobiilipelien suhteen tällaista brändäämistä harrastavat vielä harvat. Varsinkin Suomessa alun perin sovelluksista tuttujen hahmojen markkinointi pikkulapsille (tai heidän vanhemmilleen) on aika vähäistä.

Äkkiseltään mieleen juolahtavat vain Angry Birdsit, jotka eivät varsinaisesti edes ole ihan pienten lasten pelejä. Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Esimerkiksi kanadalainen Sago Mini tuuttaa ulos uuden, aina samoilla hahmoilla tähditetyn lastenpelin useamman kerran vuodessa, ja pelien lisäksi myynnissä on ainakin myös pehmoleluja.

IMG_6811

Sago Mini Supersankari luottaa hyväksi koettuun kaavaan: Pääosaan on valittu yksi valmistajan jo tutuksi käyneistä hahmoista, sininen Jack-kani. Jänistä lennätetään pitkin kaupunkia, jossa vastaan tulee tehtäviä. Marsu esimerkiksi pelastetaan tulipalosta ja kissa jäätelöautoineen kuopasta.

Monipuolisesta sisällöstään huolimatta pelissä ei tarvitse tehdä muuta kuin tökkiä, joten sankarihommiin kykenee taaperokin.

Supersankaripelin idea on sama kuin esimerkiksi Sago Minin vanhemmassa Ocean Swimmer -pelissä sekä tukussa sen jatko-osia, joista voit lukea aiemmasta postauksestani.

Lapsi voi tutkia vapaata leikkitilaa omassa rauhassaan, ja käyttöliittymä on niin yksinkertainen, että jo parivuotias selviytyy pelaamisesta itsenäisesti. Itse tykkään kuitenkin pelailla tätä pelityyppiä yhdessä lapsen kanssa. Pelin sisään ujutetut pienet tarinat kannustavat keksimään yhdessä niille jatkoa ja kehittämään pelin sankarille näin ihan omia seikkailuita.

Koska Supersankaripeli on suunnattu ihan pienille pelaajille, en ajatellut hankkia sitä 5-vuotiaalle enää lainkaan. Hän sattui kuitenkin näkemään App Storessa kuvan lempikanistaan ja vieläpä supersankariasuisena (kyllä meillä on Jack-pehmolelukin oikein Kanadasta tilattuna), ja siitähän se riemu sitten repesi.

En jaksanut kauheasti laittaa hanttiin, koska kokemuksesta tiedän, että Sago Minin pelit ovat aina supersöpöjä, helppoja pelata ja muutenkin turvallisia valintoja pienelle lapselle. Hyvin brändätty siis!

IMG_6809

Ja kyllä pelistä sitten irtosi iloa vielä viisivuotiaallekin, ainakin puolikkaan Kanarian lennon ajaksi.

Peli ei sisällä sovelluksen sisäisiä ostoja tai kolmansien osapuolten mainoksia.

Voit hankkia pelin täältä:
iOS-laitteelle: Sago Mini Supersankari
Androidille: Sago Mini SupersankariKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, Pelit, Sovellukset, Windows Phone, Yleiset artikkelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *