Hirveän kilttejä kauhupelejä lapsen tablettiin

Halloween-leikit ja -pelit lapsille luonnistuvat helposti tabletilla. Kokosin yhteen listaan testaamiamme vain hieman jänniä ja sopivan kauheita monsteripelejä.

Hirviö sängyn alla tai vaatekomerossa vie yöunet, mutta tabletissa sellainen on hirrrrmuisen söpö! Omansa löytää niin taapero kuin eskari-ikäinenkin pieni monsterifani.

 

monsteri3

Tee-se-itse monsteri

Monsterikartanossa hirviöt taistelevat ja majailevat seinille ripustetuissa tauluissa. Ensin oma mörkö pitää kuitenkin koota osista, värittää ja äänittää sille oma mörinä. Tinybopin hirviöpelin mörököllit eivät ole söpöjä, mutta eivät ne kauhean pelottaviakaan ole, varsikaan jos ne laittaa laulamaan ”Mörkö se lähti piiriin”.

Mikrofonin käyttömahdollisuus on oivallinen lisä 6–8-vuotiaille suunnattuun sovellukseen. Eikä tämä leikki nuoremmillekaan liian pelottava ole. Alkuun pääseminen vaatii ehkä kuitenkin aikuisen apua.

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Monsterit

 

halloween-ohjelmaa lapsille

Hirviöiden oma maailma

Monster Mingle -pelissä seikkaillaan jännän pimeäsä, mutta silti värikkäässä monsterimaailmassa. Omaa hirviötä liikutetaan sormella raahaamalla, ja esineitä ja asioita tökkimällä löytyy hauskoja pieniä yllätyksiä.

Pelin juju on etsiä maastosta hirviölleen uusia osia, käsiä, jalkoja, silmiä ja siipiä. Löydettyjen osien perusteella hirviön ulkonäkö ja ominaisuudet muuttuvat. Peli sopii noin 3-4-vuotiaille.

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Monster Mingle
Androidille peli löytyy täältä: Monster Mingle
Saatavana myös: Amazon Appstore

IMG_1654

Hirviö vessassa

No mutta, mikä olisi aseistariisuvampaa kuin nähdä isoin ja hurjin tyyppi kakalla?

Ensin hirviötä ruokitaan ja sitten se laitetaan vessaan. Kun kakkapallero on pulahtanut pönttöön, on pyyhkimisen ja vessan vetämisen aika. Lopulta värikästä monsterinkikkaretta ohjataan sormella pitkin viemäriputkia.

Kakkahuumoria ja siisteyskasvatusta samassa paketissa! Peli sopii oivallisesti esimerkiksi taaperolle pottaharjoitusten lomassa tutkittavaksi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Duckie Deck Gotta Go

 

halloween-ohjelmaa lapsille

Aaveet piilosilla

Pango Halloween Memory on muistipeli, jossa liikutaan kummitustalossa samanlaisia aaveita etsien. Tarkoitus on tökkiä kummitustalon huoneissa esineitä, joihin kummitukset ovat piiloutuneet. Kun samanlaiset kummitukset putkahtavat samaan aikaan esiin, ne säikähtävät toisiaan ja katoavat.

Peli on tunnelmaltaan vähän jännä, mutta aaveet sympaattisia ja ystävällisiäkin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Halloween Memory
Androidille peli löytyy täältä: Pango Halloween Memory
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

halloween leikit ja pelit

Monsteri keittiössä

Yök, en syö -klassikkoon saadaan tässä pelissä ihan uusi näkökulma.

Keittiöön pujahtaneet hirviöt odottavat vesi kielellä lapsen omin sormit väsäämiä kokkauksia. Jääkaapista valitaan ruoka-aine, jota sitten keitellään, paistellaan, leikellään ja muussataan. Nälkäisen monsterin kitaan uppoaa mikä vain. Sotkukaan ei haittaa. Ihanan inhottavaa! Peli on ainakin tätä postausta kirjoittaessani vieläpä ilmainen.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Kitchen Monsters

 

halloween leikit ja pelit

Syynissä monsterin DNA

Kuinka monta silmää tai millaiset kädet ja jalat monsterilla onkaan? Tässä sovelluksessa otus muuttaa muotoaan, kun sen DNA-palikoita sormeilee. Kun pieni pelaaja on tyytyväinen hirviönsä ulkonäköön, voi sen kanssa leikkiä. Vinkki: Hirviö pelkää norsua ja tykkää diskotanssista. Erityiskiitos jännästä vanhempien osiosta, josta voi esimerkiksi säätää valokuvien tallentumisen laitteelle mutta myös tehdä monsterista kasvissyöjän.

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: DNA Play
Androidille peli löytyy tästä: DNA Play

halloween leikit ja pelit lapsille

Monsteri liemessä

Sago Minin Monsteripelissä kuplivasta vihreästä limasta nousee esiin karmivan söpöjä hirviöitä. Peli etenee aina yhden hirviön kanssa: Ensin sen väritetään. Sitten sille syötetään limasta nousevia herkkuja kuten tikkareita, kurkkuja ja juustoa. Seuraavaksi pestään hampaat. Lopuksi hirviö koristellaan vaikkapa hatuin, kukin, laastarein ja tekoviiksin. Käyttöliittymä on yksinkertainen. Peli sopiikin jo vaikka parivuotiaalle.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Monsters
Androidille peli löytyy täältä: Sago Mini Monsters

halloween-pelejä lapsille

Kummitusjuttuja

Toca Boo on oikeasti vähän jännä kummittelupeli. Pääosassa on lapsi, joka kummitusasussa yrittää pelotella perheenjäseniään pimeässä ja vähän karmivassa talossa. Kummitusta liikutellaan sormella ja se yritetään laittaa piiloon esimerkiksi peiton alle, josta se niin ikään sormella napsauttamalla saadaan hyppäämään ja säikäyttämään muut huoneessa olijat. Mukana on paljon huumoria ja pelin käyttely on helppoa, mutta pikkuisimpien kanssa pelaisin peliä ensin yhdessä.

Lue lisää

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Boo
Saatavana myös: Android ja Windows

 

Mysteeritalo

Jos etsii oikein todella jännää halloween-leikkiä, on tämä se valinta! Toinen Toca Bocan ”kauhupeli” on Toca Boota uudempi, Toca Mystery House. Siinä pelaaja liikkuu niin ikään jännässä ja hämärässä talossa. Myös musiikki on aavemaista.

Tällä kertaa asukkaita on vähemmän ja pääosassa on talon erilaisten huoneiden ja tunnelmien tutkiminen. Talosta löytyy hirviöitä moneen makuun, mutta liian pelottavaksi meno ei äidy nuorempienkaan kannalta. Aluksi peliä kannattaa silti tutkia lapsen kanssa yhdessä.

Lue lisää

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Mystery House
Androidille peli löytyy täältä: Toca Mystery HouseKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, Ilmaiset, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *