5 viisivuotiaan suosikkipeliä tabletille

Minulta kysytään usein ”järkeviä” pelisuosituksia lapsille ja olenkin koonnut useamman listan opettavaisista lastensovelluksista. Mielestäni pelin ei kuitenkaan tarvitse aina kehittää vaan myös hauskanpito on tärkeää.

Huvin ja leikin vuoksi kokosin tähän listaan viisi 5-vuotiaan testihenkilön itse valitsemaa suosikkipeliä. Lista näyttää todennäköisesti huomenna aivan toisenlaiselta, mutta nämä tuntuvat lapsesta itsestään parhailta peleiltä juuri nyt.

Kaikki pelit ovat toki äidin hyväksymiä, turvallisia valintoja alle kouluikäiselle lapselle. Otsikoita klikkaamalla peleistä löytyy lisätietoa.

Lue myös uudemmista peleistä: 5 kivaa lastenpeliä viskarille

1. Duplo-leikkejä virtuaalisesti

Palikkapelien suosiota ei voi meidän perheessämme liikaa korostaa. Legoilla ja Duploilla leikitään meillä paljon, ja ne ovat suosikkeja myös peleissä. Usein sovelluksella ja oikeilla Duploilla leikitäänkin samaan aikaan. Lego-pelejä on monia ja niiden tarjonta vaihtelee vuosittain. Kaikki ovat silti olleet hyviä.

Tenavan tuomio: ”Sirkuspeli on paras, koska siinä tehdään upeita temppuja. Me mennään oikeaankin sirkukseen kohta.”

Tarkista ajantasainen tieto Duplo-sovelluksista Legon nettisivuilta!

2. Matikkaa kannustavasti

IMG_2371.PNG

Oho, joukkoon mahtui kuitenkin yksi opetuspelikin. Vaikka pelaamisen pitääkin ensisijaisesti olla kivaa, ei tietenkään haittaa vaikka samalla oppisikin jotain. Pelissä opetellaan muun muassa numeroita sekä laittamaan asioita suuruusjärjestykseen. Ohjeet tulevat suomeksi puhuttuina.
Tenavan tuomio: ”Tässä pelissä oppii matikkaa ja tämä on helppo ja vaikea yhtä aikaa.”

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Matikkaa 3–6-vuotiaille

3. Mikko Mallikas 1

Mikko Mallikas -pelissä rakennetaan Mikolle puumajaa ja haaveillaan omasta koirasta. Peli perustuu samannimiseen elokuvaan ja siinä seikkaillaan arkisissa ympyröissä Mikon kotona ja kavereiden kanssa puistossa. Pelissä puhutaan ja lauletaan suomeksi.
Tenavan tuomio: ”Mun puumaja on tosi tosi kauheen korkea, avaruuteen saakka. Se ylettyy melkein Star Wars -maailmaan.”

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas

4. Mikko Mallikas 2

IMG_5451

Mikko on perheessämme tosiaan nyt todella tapetilla. Niinpä listalle päätyy myös toinen Mikko Mallikas -peli. Tämä peli ei ole arkinen, vaan sijoittuu Mikon mielikuvitusmaailmaan. Laudanpätkistä rakennellaan erilaisia kulkuneuvoja, joilla liikutaan vapaasti satumaisia paikkoja tutkimassa.
Tenavan tuomio: ”Tässä saa monta lentokonetta. Kiva, kun Mikko pääsee aina avaruuteen.”

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Kaikkea kivaa, Mikko Mallikas!
Android-laitteille peli löytyy täältä: Kaikkea kivaa, Mikkko Mallikas!
ja Windows Phonelle tästä: Kaikkea kivaa, Mikko Mallikas!

5. Pakollinen Toca Boca 

IMG_5355

Moni Toca Bocan peli on ollut aikanaan Testitenavan suosikki. Nyt paras sarjan peleistä on kuulemma kaupunkipeli, jossa nukkekotileikkejä pääsee kokeilemaan luovasti erilaisissa ympäristöissä kuten kaupassa, ravintoloissa ja teatterissa. Pelissä on myös videon tekemisen mahdollisuus, minkä avulla lapsi pääsee loihtimaan itse ihan oikeaa taidetta.
Tenavan tuomio: ”Teatterissa on kiva tehdä omia näytelmiä. Ilman videoita tää ei olisi niin hyvä.”

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: City
Androidille peli löytyy tästä: Toca Life: City
Windowsille taas täältä: Toca Life: CityKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *