Rakennustyömaa kutsuu pieniä koneiden ystäviä

IMG_5652Kun pieni töppönen liimautuu aina asvalttiin rakennustyömaan kohdalla ja illalla toivotaan unia maansiirtokoneista, tahtoisivat äiti ja isi tietysti täyttää mini-ihmisen toiveen ja päästää tämän kokeilemaan työkoneita ihan itse.

Tilaisuuksia tulee eteen harvemmin, mutta ainahan jälkikasvun voi usuttaa koneiden puikkoihin tabletin välityksellä.

Tiny Builders -sovelluksessa ollaan keskellä rakennustyömaata. Koneita riittää joka lähtöön, ja niistä jokaista on helppo ohjastaa vain muutamalla tökkäisyllä. Koneiden käyttelyn lisäksi lapsi pääsee itse maalaamaan rakenteilla olevaan kaupunkiinsa kyltin sekä värittämään työmiesten asuja ja koneita yksilöllisiksi. Perustoimintojen lisäksi pelinäkymässä on pieniä yllätyksiä, jotka löytyvät sinnikkäästi ruutua tökkimällä ja tarkkailemalla.

”Mä rakennan nosturilla ison työpaikan!”

Testitenava innostui erityisesti nosturista, jonka avulla nostetaan lastia kuljetusauton kyydistä. Auton tuomia talon osia päällekäin nostelemalla hän rakensi käden käänteessä ”työpaikan”. Erityisen hauskaa (sekä pelin yllätyksellisyyttä kuvaavaa) oli, kun valmiin rakennuksen ikkunoista tuli tyttö vilkuttamaan.

Itseäni ilahdutti pelin sukupuolineutraalius. Vaikka kyseessä on ehkä perinteisesti ajatellen melko poikamainen aihe, on rakennustyömaalla hommissa naisiakin. Myöskään pelin värimaailma ei korosta perinteistä poikamaisuutta: Työkoneensa voi värjätä vaikka pinkiksi. Pelin tunnelma on muutenkin positiivinen, värikäs ja aurinkoinen, juuri sellainen, jollaisen pariin pienenkin lapsen päästää mielellään.

IMG_5651

Tiny Builders on suunnattu 2–6-vuotiaille. Se sisältää vapaata leikkiä eikä sääntöjä ole, joten pieninkin saa siitä varmasti paljon iloa. Toisaalta viisivuotias Testitenava kyseli aluksi, mitä pelissä pitää tehdä. Nuorimmat pelaajat eivät siis ehkä saa ihan suoraan sovelluksen kaikista ominaisuuksista kiinni. Vanhemman alkuopastuksen jälkeen leikin pitäisi kuitenkin sujua.

Peli ei sisällä lisäostoja eikä kolmannen osapuolen mainoksia. Omasta rakennustyömiehestään tai -naisestaan voi ottaa kuvan ja tallettaa sen laitteen muistiin, mutta sosiaalisen median jakamisnappuloita pelissä ei ole.

Lapsi pelasi peliä iPadilla. Kokeilin sitä itse ensin iPhonellani, ja sen näyttö tuntui yksityiskohtaiselle pelille kyllä aivan liian pieneltä. Pienempisorminen pelaaja saattaa saada hommasta enemmän irti kännykänkin näytöllä, mutta itse suosittelisin tälle pelille tabletin ruutua.

Samalta valmistajalta on tullut ulos myös sarjaan kuuluvat maatila- ja lentokenttäpelit. Niitä emme ole vielä kokeilleet, mutta rakennushommista vakuuttuneina ainakin lentokenttä tulee varmasti hankittua viimeistään seuraavan lomamatkan tienoilla.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tiny Builders – Digger, Crane and Dumper for Kids!
Android-laitteille peli löytyy täältä: Tiny Builders – Seek & FindKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *