Toca Bocan kaupunkipeli innostaa monenlaiseen leikkiin

IMG_4836.PNG

Toca Life: City on täyden viiden tähden peli. Pienille lapsille sopivassa, mutta myös hieman isompia viihdyttävässä pelissä leikitään kuin nukkekodissa konsanaan. Meno muistuttaakin kovasti aiemmin julkaistua Toca Life: Town -peliä, mutta on paljon monipuolisempaa.

Nimensä mukaisesti sovelluksessa seikkaillaan kaupungissa. Alkunäkymästä itsensä voi tökätä yhteen neljästä eri rakennuksesta. Valittavana on tavaratalo, ravintola-alue, parturi-kampaamo ja kerrostaloasunto. Peliympäristöjä voi tutkia vapaasti ja niihin voi raahata sormella valikosta pelihahmoja hengailemaan.

Kussakin peliympäristössä on kosolti tekemistä. Hahmojen kampauksia ja vaatetusta voi vaihtaa, ja niille voi syöttää ravintoloissa ruokia pizzasta sushiin. Rakennuksista löytyviä laitteita kuten telkkareita ja lamppuja voi tökkiä kiinni ja auki, ja pankkiautomaatinkin saa sormen heilautuksella pursuamaan rahaa. Liikuteltavia esineitä ja tutkittavaa tuntuu olevan loputtomasti.

”Tähän lamppuun kun laittaa pään, kampaus vaihtuu.”

Itseäni sovelluksessa kutkutti se, että se yhdistää useamman eri pelikategorian aineksia. Samassa sovelluksessa pääsee leikkimään ravintolaa, kampaajaa, kauppaa ja kotia. Kuhunkin löytyy kyllä pelejä erikseen, mutta tässä olisi nyt kaikki yhdessä paketissa, joskin Toca Bocan aiemmin julkaistuja erillispelejä hieman yksinkertaisemmassa muodossa.

IMG_4837.PNG

Koska Testitenava rakastaa Toca Life: Townia, oli tämäkin peli kovasti mieleen. Hetken tosin harkitsin sovelluksen ostamista, sillä se on merkitty App Storessa alle 5-vuotiaiden kategoriaan. Nähtyäni tuttavaperheen 7- ja 9-vuotiaiden tutkivan peliä iPadiltaan varsin tyytyväisinä latauspäätös oli kuitenkin helppo. Toca Life: City ei ole vain pienimpien pirpanoiden peli.

Testitenavan mukaan pelin ainoa huono puoli on se, että ”kaupasta ei saa parturin takkia”. Parasta taas on se, että ”kaikki liikkeet voi laittaa kiinni sammuttamalla valot”.

Toca Bocan pelien tapaan tämäkään ei sisällä kolmannen osapuolten mainoksia eikä peli kinua rahaa lisäostojen muodossa. Myöskään pistelaskua tai päämäärää ei ole, eli leikki sujuu täysin lapsen oman mielikuvituksen tahdissa.

VINKKI: Pelissä on myös ominaisuus, jonka ansiosta leikkiä voi tallettaa ja tehdä omia videoita. Kannusta lasta tekemään jakso omaan tv-sarjaan tai esittelemään leikkiään videon avulla muille ihan muuten vain! Lue video-ominaisuudesta lisää tästä linkistä!

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: City
Androidille peli löytyy tästä: Toca Life: City

 

Pelin myöhemmistä päivityksistä pääset lukemaan tästä: 

• Video tuli peliin – leikin lomassa syntyy vaikka oma tv-ohjelma
• Toca Bocan kaupunkipeliin saatiin jälleen uutta pelattavaaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, , , , ,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Ilmaista Toca Bocaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *