Lasten Areena on vain ihan huippu

LastenAreena tarjoaa ilmaisia lastenohjelmia tabletissa.Vaikkei tablettipeleistä perustaisikaan, on Ylen Lasten Areena aivan pakkolataus jokaisen lastenohjelmista pitävän perheen älylaitteeseen.

Olen aiemminkin hehkuttanut Ylen sovelluksia, mutta nyt Lasten Areena on uudistunut, joten hehkutan vähän lisää.

Meillä Testitenava on parivuotiaasta alkaen katsonut ohjelmansa iPadilta. Lasten Areenan lisäksi pädiltä löytyy muun muassa Netflix lastenosastoineen, joten telkkaria lapsi ei edes ole osannut kaivata.

Ainoa vika Areenassa on se, että se vaatii toimiakseen nettiyhteyden. 

Sisältö on ilmaista ja turvallista

Areena-sovelluksen ansiosta Pikku Kakkosta voi ihmetellä ihan koska vain ja Ryhmä Haun yhtä jaksoa voi katsoa vaikka viisi kertaa putkeen, jos mieli tekee. Sovelluksen käyttely on myös helpompaa kuin digiboksien ja dvd-soittimien, joten pienikin lapsi osaa itse valita haluamansa ohjelman.

Toisin kuin telkkarin, sovelluksen sisältö on aina takuuturvallista eikä vanhemman tarvitse pelätä, että aikuisten ohjelma rävähtää lasten ohjelman jälkeen yllättäen ruutuun. Myöskään mainoksia ei Ylen sovelluksessa tietenkään ole.

Uudistuksen jälkeen ohjelmat on jaoteltu selkeämmin kuin ennen. Pikku Kakkonen ja Galaxi ovat erillisten kuvakkeiden takana, joten pienen lapsen ei tarvitse rämplätä koululaisten ohjelmia läpi nähdäkseen ”onko ne hyviä”. Pikku Kakkos -linkin takana on vain ja ainoastaan 3–6-vuotiaille sopivaa kamaa, ja sinne lapsi osaakin itse suunnistaa alta aikayksikön.

En ole muuten Galaxin puoleltakaan mitään kamalan hurjaa löytänyt, joten tenavan tökkäisystä isompienkaan puolelle ei tarvinne yöuniaan menettää.

Suomenkielisten lastenohjelmien lisäksi sovelluksesta löytyvät Ylen ruotsinkieliset BUU-klubben ja Hajbo.

Sen pidemmittä puheitta: Kannattaa ladata. Loistosisältöä ihan ilmaiseksi. Kiitosta vain Yle!

Voit hankkia Ylen Lasten Areenan
iOS-laitteelle ja 
Android-laitteelle 

Tai sitten voit katsella sitä tietokoneen selaimen kautta täällä: Lasten Areena

(Lisätietoa muun muassa ohjelmistovaatimuksista löytyy Ylen sivuilta.)Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , , ,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Takuuhyvät ensisovellukset tarjoaa Yle |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *