Pääsiäispelit panevat älynystyrät töihin

Pääsiäsen kunniaksi esittelyssä on kaksi juhlateemaan sopivaa puzzlekimaraa. Pupuja ja munia pursuilevat Holidays Junior ja Holidays 2 tarjoavat kumpainenkin neljä kinkkistä älytehtävää.

Junior sopii pienemmillekin pelaajille. Holidays 2 taas on huomattavasti vaikeampi ja haastaa kokeneemmankin pelaajan.

IMG_2863-0.PNG

Holidays Juniorissa pääsiäispupun isännöimissä peleissä pelataan ristinollaa, tökitään äänteleviä pääsiäismunia mallin mukaan, napataan niityllä piilottelevia pupuja sekä muistellaan millä ruudulla vipeltävistä leppäkertuista oli pöksyt jalassaan.

Peli on tarkoitettu noin 3–5-vuotiaille.

Holidays 2 on ulkoasultaan samanlainen kuin edeltäjänsäkin, mutta huomattavasti vaikeampi. Sitä ei siis kannata antaa lapselle, joka ei vielä hallitse tavoitteellista pelaamista.

Pelissä yritetään saada neljän suoraa, päätellään eriväristen munien järjestystä sekä yritetään saada kuva kokonaiseksi sekaisin menneitä paloja siirtelemällä.

Lapsen taidoista ja kiinnostuksesta riippuen peli sopii noin eskari-ikäiselle ja pikkukoululaiselle. Hieman nolona täytyy myöntää, että alkuun oli vaikeuksia äidilläkin. Tekijän mukaan peli on suunnattu 4–7-vuotiaille nokkelikoille.

IMG_2852.PNG

Oli hieman hankala valita, kumpi peleistä sopisi 4,5-vuotiaalle pelaajallemme. Alkuun ajattelin lapsen olevan enemmän helpomman pelin kohderyhmää, mutta toisaalta Juniorin tehtävät tuntuivat olevan hänelle osin turhan helppoja.

”Tää on niin vaikeeta! Liian vaikeeta.”

Molempia sovelluksia kokeiltuamme tulimme siihen tulokseen, että lapsi nyt vain sattuu olemaan väliinputoajaiässä ja kummassakin sovelluksessa on joitain sopivia ja joitain liian helppoja tai vaikeita tehtäviä.

Samanikäisten vanhemmat pohtikoot siis, kaipaako oma lapsi enemmän haastetta, joka ehkä välillä turhauttaa ja vaatii aikuisen apua. Vai kallistuuko valinta sitten kuitenkin enemmän hauskan ajanvietteen ja helpompien tehtävien puolelle.

IMG_2857.PNG

Kielitaitoa ei kummassakaan pelissä periaatteessa tarvita, mutta alkuun pääsemiseksi vanhemman apu on varmasti tarpeen. Jos tehtävän idea ei avaudu pelkällä ihmettelyllä, saatavilla on englanninkieliset kirjalliset ohjeet. Puhetta peleissä ei ole eikä liioin lisäostoja tai mainoksia.

Niin, ja on peleistä iloa myös pääsiäisen jälkeen. Vanhempien osiosta pääsee valitsemaan sovellukselle kolme erilaista juhlateemaa: pääsiäisen lisäksi tarjolla on halloween ja joulu. Syksyn pimentyessä pelit ovat siis jälleen ajankohtaisia! Asetuksista vanhemmat voivat myös hallinnoida lapsen peliaikaa.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Tiedätkös, millä leppiksellä onkin housut siipien alla?
• Onks näillä munilla viikset?
• Mitä IHMETTÄ tässä kanapelissä pitää tehdä?!

 

Voit hankkia pelit iOS-laitteellesi tästä:
Holidays Junior
Holidays 2 – 4 summer games

Androidille löytyy isompien peli täältä:
Holidays 2 – 4 Easter gamesKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *