Palikkapeleistä ilmaista kivaa

Duplo-maailmassa junatkin ovat värikkäitä.

Huom! Jutussa esitellyt pelit näyttävät toistaiseksi poistuneen sovelluskapoista. Duplo-fanien kannattaa sen sijaan katsastaa uudempi Duplo World -peli. Lisää tietoa löytyy täältä:

Lego Duplo World opettaa matikkaa ja ruokkii mielikuvitusta

Törmäsin taannoin sovelluskaupassa tutun näköisiin hahmoihin. Tyypit olivat tuttuja kotimme lattialta, usein vieläpä kipeästi jalkani alta.

Legon pienimmille rakentajille suunnatulle Duplo-brändille on valmistettu useita niin ikään pikkuisille tarkoitettua sovelluksia. Leikeistä tutut palikat, ukkelit ja eläimet heräävät eloon iloisissa peleissä.

Ensilatauksen äärellä olin hieman skeptinen ilmaispelien suhteen, sillä epäilin niiden sisältävän lähinnä tuotteiden mainoksia. Pelko oli kuitenkin turha. Pelit ovat oikein oivallisia, mitään ei mainosteta ainakaan suoraan.

Testitenavakaan ei joutunut ostomanian valtaan, vaikka Duploista kovin pitääkin. En edes usko hänen tajunneen, että pelien teemojen mukaisia palikoita on myynnissä kaupoissakin.

Olemme testanneet useampi Duplo-sovelluksia. Niden aihepiirit ja saatavuus tuntuvat hieman vaihtelevan, mutta ainakin kaikki testaamamme pelit ovat olleet turvallisia ja tasalaatuisia.

Kaikki ovat myös saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille. Linkki pelien kotisivuille löytyy postauksen lopusta,

”Mulla ei ole näitä kaikkia pelin tyyppejä, mutta loput voi mielikuvitoida.”

Testitenavan suosikeiksi ovat nousseer juna- ja jäätelöpelit. Varsinkin ihan ensiksi kokeiltu, söpön punaisen pupun jätskinhakureissu sai nelivuotiaan aivan pauloihinsa. Oli ihmeellistä, että tutut palikkaukot palloilivat näytöllä itsekseen ilman leikittäjää. Peliä tahkottiinkin heti alkuun läpi monet kerrat.

Lisäksi sovellukset toimivat vähän yllättäin inspiraation lähteenä. Pädi raahattiin useaan otteeseen keskelle oikeaa palikkaleikkiä ja näytöltä tiirattiin mallia omille rakennelmille. Itsekin olen saanut hiki hatussa rakentaa juna-asemaa, jonka pitää näyttää ”ihan siltä kuin pelissäkin”. (Onneksi pieni arkkitehti oli lopulta armelias ja vähempikin yhdenmukaisuus kelpasi.)

Pupu ja nalle veneilevät kohti jäätelökiskaa.

Sinällään pelit ovat hyvin yksinkertaisia. Tarina etenee itsekseen, ja välissä lapsi saa tehdä jonkin yksinkertaisen tehtävän, esimerkiksi rakentaa palikoista veneen, täyttää pupun tötterön jäätelöpalloilla tai lastata sormella raahaamalla matkustajia asemalta junaan.

Värikkäät ja iloista musiikkia sisältävät pelit sopivat aivan pienimille, noin 2–5-vuotiaille. Ne eivät sisällä puhetta tai tekstiä, joten erityinen kielitaito ei ole tarpeen.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan: 

• Syökö krokotiili mut, jos törmään siihen?
• Miten Lego-kukat voi lentää? Onko ne edes kukkia?

• Rakennetaanko yhdessä tää koko pelit olkkarin lattialle?Kategoriat:Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *