Kissan kanssa satumaassa – turvallinen ja humoristinen seikkailupeli pienille

Mainion Sago Minin Fairy Tales -pelissä leikitään ihanan Jinja-kissan lisäksi vanhojen kunnon satuhahmojen kanssa. Hauskan nykyaikaisella otteella tosin.

Pelin idea on tuttu tekijöiden aiemmasta, Ocean Swimmeristä ja muista samanhenkisistä seikkailupeleistä, joissa päähenkilöinä ovat hyörineet Sago Minin tutut pupu, kala, koira ja lintu.

Satumetsäteemaisessa leikkitilassa saa liikkua ja tutkia ympäristöä vapaasti. Sääntöjä, pistelaskua tai erityistä päämäärää ei ole, vaan tarinan pelin ympärille saa keksiä itse.

Pelihahmoa toimivaa keijukaiskissaa liikutetaan sormella näyttöä koskettamalla. Hauskaa katseltavaa tulee eteen ihan itsestään. Kun lisäksi silloin tällöin tökkää näytöllä näkyviä keltaisia toimintapalluroita, saa nähdäkseen pieniä animaatioita.

Pelin käyttely on siis todella yksinkertaita ja sen hallitsee takuulla jo parivuotiaskin pelaaja.

”Yksisarvinen paukautti!”

Yllätyksiä löytyy pienimille pelaajille sopivan paljon. Vanhempaa taas ilahduttavat humoristiset viitteet tuttuihin satuihin. Tämän satumaan Lilleri Lalleri paikataan laastarilla, marsunoidan piparitaloa käydään mutustelemassa ja tulta syöksevä lohikäärmevauva taltutetaan tuttipullolla.

Pelin sisältö on humoristista ja sukupuolineutraalia. Pelissä seikkailee niin prinsessoja kuin peikkojakin. Testipelaajaa naurattivat erityisesti aarrearkusta löytyneet naamiaisvaatteet sekä pieraiseva yksisarvinen.

Satumaaseikkailu on luotettavan taattua Sago Mini -laatua eläinhahmojen pienille faneille.

Vanhempi voi aivan loistavasti huokaista syvään ja vaikka oikaista sohvalle silmät ummessa hetkeksi jälkikasvun pelatessa vieressä. Mitään pahaa ei pieniin silmiin tai sormiin näiden parissa taatusti osu.

Peli on suunnattu alle 5-vuotiaille. Se on mielestäni erityisen sopiva taaperoikäisille pelaajanpalleroille, vaikka ilahdutti se vielä nelivuotiastakin testipelaajaa.

VINKKI: Jos pelin päähenkilö, Jinja-kissa on lapsesi suosikki, kannattaa katsastaa myös Road Trip -peli, jossa sama misse lähtee automatkalle suorastaan hykerryttävän surrealistisilla ajokeilla.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksei kukaan tässä lähde lentoon, vaikka kissasta irtoaa niiden päälle keijupölyä?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi täältä: Sago Mini Fairy Tales
ja Android-laitteellesi tästä: Sago Mini SadutKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *