Pikkulasten autopelissä kissa painaa kaasun pohjaan

kissa1

Nyt on hyppysissä kuulkaas loistelias valinta ajoneuvoihin höpsähtäneen muksun ensimmäiseksi autopeliksi.

Sago Mini Road Tripissä muista testaamistamme Sago Mini -peleistä tutuksi tullut Jinja-kissa on lähdössä reissuun.

Matkan päämäärän saa ensin itse valita tökkäämällä kolmesta eri vaihtoehdosta. Sitten pohjattoman tuntuiseen kapsäkkiin sullotaan sormella raahaamalla sen seitsemää tarpeellista hyödykettä kalsarista ja sukista juustoon ja kukkaruukkuun.

Sen jälkeen autotallista napataan jokin hassu ajokki, ja ei kun nasta lautaan.

”Mä ajan jäätelöautolla, vaikka sieltä jäätelöt tippuu.”

Ajaminen onnistuu näyttöä painamalla. Tie on käytännössä suoraa posotusta, mutta matkalla voi pysähdellä vaikka tankille tai autopesulaan sekä tutkiskella tien vierellä oleilevia eläimiä.

Myös odottamattomampia esteitä tulee vastaan, esimerkiksi hurjia hyppyreitä sekä jättimuffini, jonka läpi ajettuaan kissa saa kermavaahtonaaman. Eikä kaasutassun todella painaessa tarvitse asvaltinkaan antaa pidätellä: Auton voi lennättää vaikka taivaalle ja ajella siellä yhdessä pilvimonsterin kanssa.

Neljävuotias testihenkilö rakasti Road Tripiä heti alkuunsa jo siksi, että sen hahmot olivat muista Sago Mini -peleistä tuttuja. Lisäksi pelissä oli iso valikoima perin kiehtovia autoja hälytysajoneuvoista ja jäätelöautosta kanakotteroon.

Tuoreimmassa päivityksessä (2018) mukaan saatiin myös ambulanssi, tuk tuk ja dinoauto!

Koska peli ei koostu pelkästä ajelusta, vaan mukana on paljon muutakin puuhaa, se on kyllästymisnäkökulmasta ajateltuna sopivan monipuolinenkin. Itse asiassa kruisailua hauskempaa olikin pakata matkalaukkua ja valikoida mieluisinta menopeliä.

Kyseessä on selvästi pienimmille suunnattu sovellus. Käyttöliittymä on tökättävän yksinkertainen, ja mini-ihminenkin pääsee peliin itsenäisesti kiinni. Valmistajan mukaan tämän rallin ikähaarukka on kahdesta viiteen vuotta.

Kuten Sago Minit yleensäkin, takuuturvallinen ostos tämä vanhemman näkökulmasta ainakin on. Peli ei luonnollisestikaan sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia.

VINKKI: Jos peli näyttää hauskalta, mutta lapsi onkin koiraihmisiä, kokeilkaa samantyyppistä laivapeliä, jossa Harvey-koira lähtee merimatkalle.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Syöks monsteriauto dieseliä vai bensaa?
• Mikä kissan autoista on sähköauto?

Huom! Peliä ei enää voi ostaa yksittäin, vaan se on osa kuukausimaksullista Sago Mini World -sovellusta.Kategoriat:3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *