Pikku Toukka Paksulaisen värikäs sovellus on täydellinen peli lapsille

Kun bongasin sovelluskaupassa tutun superhypernälkäisen Pikku Toukka Paksulaisen, oli ostopäätös jo käytännössä tehty. Onneksi hankinta ei ollut pettymys.

Eric Carlen klassikkokirja Pikku toukka paksulainen (The very hungry caterpillar) vuodelta 1969 on ihastuttanut lapsia sukupolvesta toiseen. Lapseni rakastaa kirjan pikkulapsille tarkoitettua pahvista sorminukkeversiota, jossa alkuperäistarinasta tuttu toukka syö hedelmiä sivu toisensa perään, kunnes muuttuu viimeisellä sivulla perhoseksi.

toukka2Ei siis ihme, että neljävuotias villiintyi oitis pelistä, jossa saa hoitaa ”matoa”. Värikäs pelimaailma ja tuttu hahmo olivat menestys.

StoryToysin kehittämän pelin alussa toukka kuoriutuu munasta ja lopuksi siitä tulee tietenkin perhonen. Siinä välissä sitä syötetään, leikitetään ja nukutetaan. Pelin edetessä eteen tulee uutta tutkittavaa. Toukan voi esimerkiksi viedä veneilemään ankkalammelle, puhaltaa sen kanssa saippuakuplia, leikkiä leluilla, istuttaa siemenistä kasveja tai maalata.

Kaikki käy lapselta helposti ruutua tökkimällä ja esineitä sormella raahaamalla.

toukka1

Kyseessä  on tavallaan lemmikinhoitopeli. Siis sellainen, jossa hoitamalla ja syöttämällä pidetään lemmikki tyytyväisenä. Toukan kanssa ei silti onneksi voi epäonnistua, joten pieni lapsi pääsee testaamaan hoitokykyjään turvallisesti.

Visuaalisesti peli mukailee kirjoista tuttua ilmettä. Ruudulla ei ole mitään ylimääräistä. Toukan leikki- ja syömistarpeet näkyvät mittarista, jotka pienenkin lapsen on helppo ymmärtää, mutta peliä voi pelailla myös niistä välittämättä. Toukka ei esimerkiksi kuole tai sairastu, jos sitä ei ruoki.

Peli sopii pienimmille hyvin myös siinä suhteessa, että siinä on selkeä alku ja loppu, kokonainen tarina, mikä miellyttää ainakin itseäni. Peliä tulee automaattisesti pelattua vain pieninä pätkinä, sillä toukka menee välillä  unille ja tulee pelaamiseen selkeä tauko.

Peli ladataan ilmaiseksi ja hieman saa kokeillakin maksutta. Koko pelin saa käyttönsä lunastamalla se sovelluksen sisäisenä ostona. Pelattavaa on täysversiossa todella runsaasti, joten ostaminen kyllä kannattaa.

Toukkasovellus ei sisällä puhetta eikä tekstiä eikä kolmannen osapuolen mainoksia. Lisäksi se on visuaalisesti erittäin selkeä ja opettavainen. Tästä ei lastenpeli paljon paremmaksi voi tulla!

Lue myös toisesta opettavaisesta toukkapelistä: Pikku toukka paksulainen opettaa muotoja ja värejä

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Mato meni nukkumaan. Loppuiko tää peli jo?
• Miks mato on tosi tosi nälkänen?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: My Very Hungry Caterpillar
Androidille peli löytyy täältä: My Very Hungry CaterpillarKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: