Pikku toukka paksulaisen mainio matopeli

Kun bongasin sovelluskaupassa tutun superhypernälkäisen toukan, oli ostopäätös jo käytännössä tehty. Onneksi hankinta ei ollut pettymys.

Eric Carlen klassikkokirja Pikku toukka paksulainen (The very hungry caterpillar) vuodelta 1969 on ihastuttanut lapsia sukupolvesta toiseen. Testitenava rakastaa kirjan pikkulapsille tarkoitettua pahvista sorminukkeversiota, jossa alkuperäistarinasta tuttu toukka syö hedelmiä sivu toisensa perään, kunnes muuttuu viimeisellä sivulla perhoseksi.

toukka2Ei siis ihme, että Tenava villiintyi oitis pelistä, jossa saa hoitaa ”matoa”. StoryToysin kehittämän pelin alussa toukka kuoriutuu munasta ja lopuksi siitä tulee tietenkin perhonen. Siinä välissä sitä syötetään, leikitetään ja nukutetaan. Pelin edetessä eteen tulee uutta tutkittavaa. Toukan voi esimerkiksi viedä veneilemään ankkalammelle, puhaltaa sen kanssa saippuakuplia, leikkiä leluilla, istuttaa siemenistä kasveja tai maalata.

toukka1

Kyseessä  on siis niin sanottu lemmikinhoitopeli. Olen aiemmin arvoinut Dr. Pandan kilpikonnanhoitosovelluksen, mutta toukkapeli on mielestäni yksinkertaisuutensa ansiosta parempi pienille lapsille. Pelillä on myös selvä alku ja loppu, kokonainen tarina, mikä miellyttää ainakin itseäni. Peliä tulee automaattisesti pelattua vain pieninä pätkinä, sillä toukan mennessä unille, tulee pelaamiseen selkeä tauko.

Visuaalisesti peli mukailee kirjoista tuttua ilmettä. Ruudulla ei ole mitään ylimääräistä. Toukan leikki- ja syömistarpeet näkyvät mittarista, jotka pienenkin lapsen on helppo ymmärtää, mutta peliä voi pelailla myös niistä välittämättä.

Kyseessä ei ole mikään ilmaispeli, mutta laadusta kannattaa maksaa. Toukkasovellus sopii oivallisesti myös kaikkein pienimmille pelaajille. Se ei sisällä puhetta eikä tekstiä, joten ulkomaankielisyyskään ei ole este.

Lue myös: Pikku toukka paksulainen opettaa muotoja ja värejä

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Mato meni nukkumaan. Loppuiko tää peli jo?
• Miks mato on tosi tosi nälkänen?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: My Very Hungry Caterpillar
Androidille peli löytyy täältä: My Very Hungry Caterpillar
Ja Windowsille täältä: My Very Hungry CaterpillarKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: