Kuin kala vedessä – helppoja pelejä ihan pienille tabletinkäyttäjille

Sago Mini Ocean Swimmer

Sago Mini Ocean Swimmer

Tässä on oikea pikkulasten pelien hittikimara! Kyseessä on pelisarja, jota pelatessa pikkuisinkin tuntee varmasti olevansa kuin vanha tekijä.

Oma lapseni sai noin 3-vuotiaana pädiinsä Sago Minin Ocean Swimmer -pelin. Kyseessä ei oikeastaan ole peli sanan perinteisessä merkityksessä, vaan leikkitila, jota lapsi saa tutkia vapaasti liikuttamalla kalaa sormellaan pitkin ruuduntakaista sadunomaista vesimaailmaa.

Lapsen ei tarvitse osata muuta kuin tutkia ja tökätä: Koskettamalla ruudulla näkyviä eläimiä sekä keltaisia palleroita, löytyy yllätyksiä kuten laulava merimonsteri ja vedenalainen aarreluola. Kaikkea saa kokeilla ja sorkkia itse ilman sääntöjä tai päämäärää.

”Katso äiti, katso katso! Valaan mahassa on huone! Katso!”

Peli oli lapsesta niin hyvä, että viikkojen ajan hän halusi näyttää sitä kaikille vieraille ja pelata sitä yhdessä vanhempien kanssa. Niinpä ostimme iPadiimme myös saman valmistajan, samalla periaatteella toimivan Space Explorerin, jossa koira seikkailee avaruudessa niin ikään yllätyksiä löytämässä.

Sago Mini Space Explorer

Sago Mini Space Explorer

Käyttöliittymä oli tuttu ja turvallinen, mutta kalapeli niin rakas ja läpeensä koluttu, ettei koirapeli laadukkuudestaan huolimatta heti kiinnostanut paria pelikertaa enempää.

Myöhemmin olemme kuitenkin testanneet myös saman sarjan Forest Flyeriä, jossa lintu seikkailee metsässä, Supersankari-peliä, jossa pupu pelastaa eläimiä hädästä sekä Kissapeliä, jossa törmätään tuttuihin satuhahmoihin. Kaikki ovat olleet vähintäänkin yhtä hyviä kuin kalapeli, ja lapsi on tykännyt jokaisesta.

Sago Mini Forest Flyer

Sago Mini Forest Flyer

Mielestäni minkä tahansa tämän sarjan sovelluksen voi helppokäyttöisyytensä puolesta antaa taaperolle kokeiltavaksi vaikka heti, kun tabletti vain pysyy käsissä. Mielikuvitus saa sovelluksia tutkiessa siivet.

Myös itse löytämisen ja osaamisen riemu on valtava. Vanhempikin viihtyy, sillä pelien huumori on varsin oivaltavaa aikuisenkin näkökulmasta.

Sago Mini Superhero

Pelityyppi sopiikin erinomaisesti yhdessä pelattavaksi ihan pienimpien pelaajien kanssa. Pelien parissa aikuinen ja lapsi voivat yhdessä keksiä omia tarinoitaan, ja jos muksu on jo niin iso, että osaa jutella, kaverin kanssa pelaamistakin kannattaa kokeilla.

Tosin jo 4-vuotias saattaa kyllästyä näihin peleihin nopeasti, varsinkin jos kyseessä on kokeneempi pelaaja.

Pelit ovat taaperoturvallisia eli ne eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eivätkä lisäostoja. Ja tietenkin ne toimivat ilman nettiyhteyttä. Lentotila siis tarpeen mukaan vain päälle!

Pelit löytyvät Sago Mini World -sovelluksesta ja ne ovat saatavilla sekä App Storesta että Google Playsta. Osa niistä on myynnissä myös yksittäin. Tarkista saatavuus omasta sovelluskaupastasi!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *