Vintiöistä

Viihdevintiöt – tervetuloa tutustumaan turvallisiin ja hauskoihin lastenpeleihin!

Viihdevintiöt

Olen Jenni Utriainen, kulttuurista, viihteestä ja pelaamisesta innostunut vapaa kirjoittaja, toimittaja ja äiti.

Viihdevintiöt-blogissani suosittelen lasten mobiilipelejä sekä pohdin yleisesti perheemme mediakasvatuslinjaa. Väliin hulahtaa ajoittain ajatuksia tuoreista lastenkirjoistakin, sillä myös lukuinnostuksen tukeminen on minulle tärkeää.

Oman lapsiperhearkeni tarpeesta lähtenyt blogi-idea on nostaa sovelluskauppojen runsaasta mutta laadultaan kovin vaihtelevasta valikoimasta esiin pienille lapsille turvallisia, hauskoja ja kehittäviäkin pelejä. Blogin tarkoitus on jakaa sovellusvinkkejä ja pelitietoutta vanhemmille ja miksei myös päiväkodeille ja kirjastoille sekä kaikille muillekin, jotka tarjoavat tabletteja ja älypuhelimia lasten käyttöön.

Viihdevintiöt aloitti vuonna 2014, ja olen sen koommin ehtinyt testata satoja sovelluksia. Mielestäni tärkeintä peleissä on niiden lapsiturvallisuus – ja tietysti hauskuus! Muista kriteereistä, joiden perusteella lastenpelejä arvioin, voit lukea tarkemmin tästä ja tästä.

Olen kirjoittanut blogin aihepiiristä kirjan yhdessä Satu Irisvikin kanssa: Kuinka kasvattaa diginatiivi (S&S 2017) sekä ollut yhtenä kirjoittajana Into Kustannuksen Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) ja Sankaritarinoita (kaikille) -lastenkirjoissa. Tämän lisäksi kirjoitan eri medioihin juttuja muun muassa lastenelokuvista ja -peleistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: