Vintiöistä

Terve! Ja kiitos, että tulit lukemaan!

AAAAA

Olen Jenni Utriainen, kulttuurista, viihteestä ja pelaamisesta innostunut vapaa kirjoittaja, toimittaja ja äiti. Viihdevintiöt-blogissani suosittelen ja arvostelen lasten mobiilipelejä sekä pohdin perheemme mediakasvatuslinjaa yleisestikin. Väliin saattaa hulahtaa jokunen ajatus tuoreista tenavain kirjoista ja elokuvistakin.

Oman lapsiperhearkeni tarpeesta lähtenyt idea on nostaa sovelluskauppojen runsaasta mutta laadultaan kovin vaihtelevasta valikoimasta esiin turvallisia ja kehittäviä pelejä, jotka sopivat myös suomenkieliselle, englantia vielä osaamattomalle lapselle. Blogin tarkoitus on jakaa sovellusvinkkejä ja pelitietoutta pienten lasten vanhemmille ja miksei myös päiväkodeille ja kirjastoille sekä kaikille muillekin, jotka tarjoavat tabletteja ja älypuhelimia lasten käyttöön.

Apunani arviointihommissa minulla on tinkimätön kriitikko, vuonna 2010 syntynyt Testitenava. Yhdessä yritämme löytää iPadiimme ne parhaat pelit, jotka sekä viihdyttävät lasta että ovat äidinkin kriteereillä tarpeeksi hyviä pieniin käsiin.

Suosimme erityisesti sovelluksia, jotka eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai vaadi etenemiseen pelinsisäisiä ostoja.

Kriteereistä, joiden perusteella lastenpelejä arvioimme, voit lukea tarkemmin tästä ja tästä.

Olen myös kirjoittanut blogin aihepiiristä kirjan yhdessä Satu Irisvikin kanssa: Kuinka kasvattaa diginatiivi (S&S 2017).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: