Oppimista ja pieruhuumoria koiranpentujen kanssa leikkien

Uusintatestissä: Sago Mini Pentuesikoulu

Yhdistämällä opettavaisuuden ja pieruhuumorin ei lastenpelissä voi mennä kauheasti vikaan. Sago Mini Pentuesikoulu onkin ollut yksi niistä sovelluksista, joita olen suositellut pikkulapsiperheisiin vuosien varrella yhä uudelleen.

Söpösti toilailevat koiranpennut seikkailevat värikkäässä ja suloisessa sovelluksessa, jossa opetellaan muun muassa numeroita, yhdistetään muotoja ja värejä sekä musisoidaan. Peli on helppokäyttöinen varmasti viihdyttävä myös lapsen näkökulmasta.

Alle 5-vuotiaille lapsille suunnatussa sovelluksessa on neljä osiota, joiden välillä lapsi voi liikkua mielensä mukaan. Pistelaskua tai vahvaa päämäärää ei pelissä ole.

Pelien idea on opettaa lapsella hyödyllisiä asioita. Silti sovelluksen pelailu on myös hauskaa. Leikin lomassa koirat ilmeilevät, haukahtelevat ja piereskelevät. Meno on siis varsin kepeää.

Ensimmäisessä minipelissä koiria laitetaan sormella raahaamalla kylpyyn ja samalla opetellaan laskemaan englannin kielellä kymmeneen. Numerot tulevat sekä kirjoitettuna että puhuttuna.

Toisessa minipelissä soitetaan koirapianolla. Värikoodattuja koskettimia voi painella oman mielensä mukaan, mutta tarjolla on myös mallin mukaan painelua niille, jotka haluavat soittaa ihan oikean kappaleen.

Pianokoskettimien lisäksi näkymään ilmestyy aina muitakin satunnaisia soittimia kokeiltaviksi, esimerkiksi tamburiini ja pierutyyny.

Kolmannessa pelissä lapsi pääsee lajittelemaan koirien ruokia värien perusteella oikeisiin kuppeihin. Neljännessä pelissä taas tunnistetaan esineiden muotoja ja raahataan oikea koiranlelu vihjeeksi annettuun muottiin.

Tutustuin Sago Mini Pentuesikoulu -peliin (tunnetaan sovelluskaupoissa myös nimillä Puppy Preschool ja Puppy Daycare) ensimmäisen kerran jo vuosia sitten. Helppokäyttöisyys, söpö huumori ja opettavaisuus ovat pelissä ennallaan päivitysten jälkeenkin, mutta harmillisesti pelin suomenkieliset puheet ovat jääneet jonnekin matkan varrelle.

Kun pelin aiemmassa versiossa koiranpennut laitettiin kylpyyn niitä selvällä suomen kielellä laskien, on kielivaihtoehtona nyt vain englanti.

Tämä ei pelin hyvyyttä paljon laske, sillä sovellus ei sisällä muuta puhetta tai tekstiä ollenkaan eikä sillä leikkimiseen tarvita kielitaitoa. Harmillinen yksityiskohta silti näin pienen kielialueen lapsille.

Peli löytyy Sago Mini World -sovelluksesta ja se on saatavilla sekä App Storesta että Google Playsta.



Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *