Carrots&Cake on ruutuaikasovellus, joka ohjaa lapset oppimispelien äärelle

Kaikki tietävät, että ennen herkuttelua on hyvä syödä vihanneksia, ja jos Carrots&Cake -sovelluksen kehittäjiä on uskominen, tämä koskee myös iPadilla pelaamista.

Kuala Lumpurista kotoisin oleva startup Carrots&Cake lupaa auttaa vanhempia kontrolloimaan tarkemmin sitä, mitä sisältöjä lapset iPadeillaan käyttävät.

Sovelluksen avulla vanhempi voi määrittää ne oppimispelit (porkkanat), joita on pelattava ennen kuin pääsee viihteen (kakun) ääreen.

Käytännössä aikuinen voi siis teknisin keinoin pakottaa lapsen rouhimaan vaikkapa vartin verran matikkapeliä ennen kuin pääsy vapaavalintaisten pelien pelaamiseen vapautuu.

Ensikuulemalta olin suoraan sanottuna hieman skeptinen. Täytyykö lapsia nyt kontrolloida ihan joka paikassa, jopa leikkiessä? Missä hauskanpito? Missä läsnäolevan vanhemman omakätinen opastus oppimispelien äärelle?

Ennen viihdettä on pelattava jotakin järkevää. Onneksi myös oppimispelit voivat olla lapsista hauskoja!

TechCrunchin haastattelussa kerrotaan, että ruutuaikasovelluksen idea sai alkunsa, kun Carrots&Caken perustajat työskentelivät vapaaehtoisina turvapaikanhakijalasten parissa. Koska lapset eivät päässeet kouluun, oli opetus järjestettävä muulla tavalla, ja tabletit ja oppimispelit tuntuivat tietysti hyvältä idealta.

Lapset ovat kuitenkin lapsia, eivätkä oppimishommat aina maistu, mikäli pädistä löytyy myös helppoa viihdettä.

Niinpä syntyi idea ruutuaikasovelluksesta, joka pitää huolta siitä, että iPadilla tehdään myös vanhempien suosimia järkeviä puuhia, kuten opetellaan kieliä ja matikkaa.

”Vaikka oppimispelit hauskoja ovatkin, niiden kanssa täytyy silti usein nähdä hieman vaivaa.”

Olen itsekin monet kerrat manaillut sitä, miten hyviä lasten oppimispelejä maailmassa on, mutta miten helposti aivot vapaalle -tyyliset viihdepelit ajavat niistä ohi, mikäli lapsi itse saa valita. Vaikka oppimispelit hauskoja ovatkin, niiden kanssa täytyy silti usein nähdä hieman vaivaa. Ehkäpä Carrot&Cakelle on siis paikkansa.

Sanoisin, että sovellus toimii parhaiten aika pienille lapsille. Isompien kanssa ainakin aloittaisin ruutusisällön rajoittamisen ihan keskustelun kautta ja jatkaisin tekniseen rajoittamiseen vasta, kun lempeämmät keinot on käyty läpi.

Jollain tavalla lapset on joka tapauksessa opetettava tunnistamaan valtavasta sovellusten ja pelien valikoimasta ne järkevät vaihtoehdot. Carrots&Cake voi hyvin olla yksi keino harjoitella mobiililaitteiden terveellistä käyttöä.

Lue myös: Digihyvinvoinnista huolehtiminen on lapselle tärkeä taito

Jos sovellus kiinnostaa, sitä voi testata pari viikkoa ilmaiseksi. Sen jälkeen äpsistä on pulitettava kuukausi- tai vuosimaksu. Tällä hetkellä Carrots&Cake on saatavilla ainoastaan Applen laitteille.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Carrots&CakeKategoriat:Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *