Tekemistä takapenkeille: Kesälomareissujen ihanimmat lastenpelit

Kuinka keksiä lapselle tekemistä matkalle? Matkanteko autolla, junalla tai lentokoneella ei nimittäin ole sitä makoisinta herkkua pienten lasten kanssa.

Kokosin jälleen vinkkilistan sovelluksista, jotka sopivat loman ratoksi. Tällä kertaa painotin valinnoissani kilttejä hahmoja, rauhallisuutta ja seesteistä tunnelmaa.

Nämä pelit ovat lasten näkökulmasta hauskoja ja kiinnostavia. Meille vanhemmille ne näyttäytyvät myös lapsiturvallisina ja järkevinä valintoina pienille lapsille. Ennen kaikkea ne ovat aivan ihania!

Jos kaipaat lisää vinkkejä, niitä löytyy tästä aiemmin tekemästäni kesäloman pelivinkkijutusta!

 

luontopeli lapsille

Toca Nature

Rauhallinen ja kaunis Toca Nature on hyvä hankinta ainakin sellaiseen perheeseen, jossa on kyllästytty meluisiin ja liian vauhdikkaisiin lastentuotteisiin. Tästä pelistä nimittäin todellakin puuttuu vauhti ja vaaralliset tilanteet, eikä se ole lainkaan huono juttu!

Pelimaailmaan luodaan luontoa sormella ”värittämällä”. Pitkälle lehittyneitä motorisia taitoja ei tarvita, joten pienikin lapsi onnistuu pelaamisessa itse.

Värittämällä syntyneistä metsistä, vuoristoista ja vesistöistä tulee koti eri eläimille, joiden elämää tarkkaillaan ja joita ruokitaan metsän antimilla. Kaikki tapahtuu seesteisissä tunnelmissa helposti sormea ruudulla liikuttamalla.

Metsän äänimaisema on niin ikään rauhallinen käen kukuntoineen ja veden solinoineen.

Peli sopii noin 2-7-vuotiaille.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Nature
Saatavana myös: Android

 

lapselle tekemistä matkalle

Sago Mini Diner

Suurin piirtein 2-5-vuotiaille suunnatut Sago Minit ovat herkullisen värikkäitä ja läpeensä kilttejä sovelluksia, joissa seikkailevat ystävälliset eläinhahmot. Pelejä voi tutkia lapsen kanssa yhdessä kuin kuvakirjoja ikään, mutta yhtä hyvin leikki-ikäisen tai taaperon voi antaa leikkiä niillä itsekin.

Sago Mini Diner -pelissä leikitään ravintolaa ja kokkausta. Myyjä on tiskin takana, kokki keittiössä ja asiakkaat haaveilevat ruoka-annoksista niin pöydissä kuin autokaistallakin.

Pelaaja saa valita, miten toimitaan. Tehdäänkö ruokaa vai tutkitaanko pelialueelta löytyviä yllätyksiä muuten vain. Pelaaminen tapahtuu esineitä tökkimällä ja pelihahmoja sormella liikuttamalla. Juuri mitään ei tapahdu itsestään, vaan lapsi keksii jutun juonen itse. Mainio leikkiympäristö matkapäivien ratoksi!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Diner
Androidille se löytyy täältä: Sago Mini Diner

 

parhaat lastenpelit 2020

Wonder Woollies

Wonder Woollies on Fuzzy House -pelifirman julkaisema, suloinen digitaalinen satumaailma, jonka rauhallinen tunnelma ja sympaattiset hahmot tarjoavat mukavan seesteisen leikkihetken alle kouluikäiselle lapselle.

Pelissä seikkailevat söpöt, vähän pehmoleluja muistuttavat eläinhahmot. Eläimiä voi syöttää piknikillä ja laittaa vaikkapa nukkumaan somiin taloihin, joilla jokaisella on oma teemansa musisoinnista ruoanlaittoon. Pelaaminen on mukavan päämäärätöntä, ja lapsi saa itse kehittää tarinan leikkiinsä.

Vapaan leikin lisäksi sovelluksessa on myös minipelejä ja lyhyitä animaatioita.

Peli ladataan ilmaiseksi ja sitä saa testata hieman maksutta. Kokeilun jälkeen koko peli lunastetaan pelin sisäisenä kertaostona, jonka jälkeen lisäostoja ei enää tule tarjolle.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Wonder Woollies
Androidille se löytyy täältä: Wonder Woollies
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

 

 Toca Blocks

Toca Blocks on luovuuteen kannustava värikäs rakentelumaailma, jossa kootaan palikoista ja esineistä omaa valtakuntaa. Avoimessa pelimaailmassa rakentelun lisäksi saa ohjata kolmea eri taidoilla varustettua pelihahmoa.

Sovelluksen juju ovat rakennuspalikat, joita yhdistelemällä syntyy uudenlaisia palikoita ja esineitä. Tämä maaginen ominaisuus kannustaa rakentajaa testaamaan asioita itse ja yllättymään yhä uudestaan.

Peli on todella monipuolinen ja varmasti pitkäaikainen ilo, joskin sen käyttely on sen verran monimutkaista, ettei se sovi ihan pienimmille taapertajille. Sanoisin kuitenkin, että 4-5-vuotias saa pelistä varmasti jo paljon irti viimeistään aikuisen näytettyä hieman mallia. Pelin parissa viihtynee vielä kouluikäinenkin.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Blocks
Android-laitteelle peli löytyy tästä: Toca Blocks

 

Netittömät lastenpelit

Nampa Train

Värikkäässä Nampa-maailmassa lapsi pääsee leikkimään roolileikkejä, haaveilemaan lomasta sekä värittämään seinämaalausta. Mainiot eläinystävät matkaavat junalla juuri sinne, minne lapsen sormi osoittaa: rannalle, luonnon helmaan, karkkitehtaalle – tai sitten vain kotiin hengailemaan.

Tämä pelin kiva puoli on sen monipuolisuus ja mahdollisuus leikkiä juuri omalla persoonallisella tavallaan. Joku haluaa keksiä eläinhahmoille tarinan tai innostuu ehkä niiden pukemisesta erilaisiin asuihin. Toista taas saattaa kiinnostaa ensin karkkitehtaan kojeiden ja liukuhihnojen testaaminen tai taiteen tekeminen värittämällä.

Leikki pelillä sitten miten vain, sukupuolineutraalit pelihahmot ovat kaikille sopivia, kiltin näköisiä ja aina valmiita kaikkiin ideoihin, joita lapsi niiden tehtäväksi keksiikään.

Nampa Train sopii alle 5-vuotiaille, ja se on vanhemmankin näkökulmasta mitä parhainta puuhaa pienille. Peliä ja saa testata ilmaiseksi, minkä jälkeen se lunastetaan kertaostona.

Lue pelistä lisää täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Train
Androidille se löytyy täältä: Nampa Train

 

Pango Hide & Seek: Fairy Tales

Pango Hide & Seek

Tässä pelissä fiilistellään vanhoja kunnon lastensatuja  piilokuvien avulla.

Pango Hide & Seek: Fairy Tales -sovelluksessa on tarkoitus tökätä värikkäästä ja interaktiivisesta kuvasta asioita, joita pelaajaa pyydetään kuvan alalaidan kuvakkeissa etsimään. Tehtävä voi olla etsiä vaikkapa Punahilkka, viisi lusikkaa, kakku ja neljä omenaa. Kun kaikki pyydetyt asiat on löydetty, siirrytään uuteen kuvaan ja uusien tehtävien pariin.

Sovellus on mielikuvituksekas ja se harjoittaa tarkkaavaisuutta. Sadut ovat puheettomia ja tekstittömiä, joten lukutaitoa ei pelaamiseen tarvita. ”Matematiikkaa” harjoitellaan sen verran, että etsittävien asioiden lukumäärä on merkitty numerolla.

Peli on suunnattu 3-6-vuotiaille, mutta en näe syytä, miksei sovellusta voisi tutkia yhdessä nuoremmankin lapsen kanssa, ihan vain satuihin kuvien kautta tutustuen ja hilpeitä tehosteääniä ja musiikkia kuunnellen.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pango Hide & Seek: Fairy Tales
Androidille peli löytyy täältä: Pango Hide & Seek: Fairy TalesKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: