Vauvojen sovellus tarjoaa pikkuisille värikästä ihmeteltävää

Testissä: Baby Rattle Toy

Aivan pienimmille lapsille suunnattujen sovellusten kanssa täytyy aina olla aivan erityisen tarkkana. Sisällön on oltava just eikä melkein lapsille sopivaa, turvallista ja helposti omaksuttavaa.

Baby Rattle Toy on yksi pienten lasten digitaalisista leluista, jotka täyttävät kriteerit kirkkaasti.

Kyseessä on vanha sovellus, joka on alun perin julkaistu joskus älypuhelinten alkuaikoina. Äppiä on kuitenkin päivitetty ahkerasti, ja se pyörii uudemmilla iPhoneilla mitä mainioimmin. Sovelluksen idea on erittäin yksinkertainen ja mitäpä sitä hyvää muuttamaan, jos se kerran toimii.

Jos siis kotoa löytyy alle 2-vuotias lapsi ja iPhone, kannattaa ainakin kokeilla!

peli vauvalle

Sovelluksen idea on tarjota vauvalle tai taaperolle katseltavaa ja kuunneltavaa. Ruudulla ”leijailee” iloinen aurinkohahmo, jota koskettamalla syntyy liikettä ja ääntä.

”Pelaamista” helpottaa se, että mikä tahansa kohta ruudulla reagoi kosketukseen, joten pieninkin ruudun tökkijä saa sovellusta tutkiessaan ihan itse ihmeitä aikaan.

Leikin pääosassa on kosketuksen voimasta ympäri näyttöä sinkoileva aurinko. Auringon kaveriksi ruudulle ilmestyy eläimiä naukumaan ja röhkimään. Jos näyttöä tökkii hyvin ahkerasti, on tuloksena värien, kuvien ja äänten kakofonia.

Meno on sitä rauhallisempaa, mitä vähemmän näyttöä koskettaa. Lapsi saa siis itse määrätä, paljonko menoa ja meininkiä leikki sisältää.

peli vauvalle

Sovellus ei sisällä mainoksia eikä lisäostoja. Ruudulla ei ”pelin” aikana näy mitään tarpeetonta vaan kyseessä on vain se vauvojen digitaalinen lelu, mikä pitääkin.

Valmistaja ilmoittaa, ettei se kerää käyttäjädataa. Tämäkin on lastensovelluksen kannalta iso plussa.

VINKKI: Vaikka peli on tehty alle 2-vuotiaille, tarkoitus ei ole, että lapsi puuhailisi sovelluksen parissa pitkiä aikoja yksin. Leiki sovelluksella vauvan kanssa yhdessä ja ihastele ääneen hänen taitojaan. Voit myös nimetä ruudulla näkyviä eläimiä ja värejä.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Baby Rattle ToyKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Vauvat

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *