Sago Minin ravintolaleikki on helppoa pelattavaa pienimmille lapsille

Testissä: Sago Mini Diner

Mieleni teki vaihteeksi testata jotakin ihan pienimpien lasten juttua, ja mikäpä sopisi tähän tarkoitukseen paremmin kuin Sago Mini?

Alle 5-vuotiaille suunnatut Sago Minit ovat herkullisen värikkäitä ja läpeensä kilttejä sovelluksia, joissa seikkailevat ystävälliset eläinhahmot. Pelejä voi tutkia lapsen kanssa yhdessä kuin kuvakirjoja ikään, mutta yhtä hyvin leikki-ikäisen tai taaperon voi antaa leikkiä niillä itsekin.

Nämä pelit eivät koukuta, stressaa tai eksytä lasta somen syövereihin.

Sago Mini Diner -pelissä leikitään ravintolaleikkiä. Myyjä on tiskin takana, kokki keittiössä ja asiakkaat haaveilevat ruoka-annoksista niin pöydissä kuin autokaistallakin.

Pelaaja saa valita, miten toimitaan. Tehdäänkö ruokaa vai tutkitaanko pelialueelta löytyviä yllätyksiä muuten vain. Pelaaminen tapahtuu esineitä tökkimällä ja pelihahmoja sormella liikuttamalla. Juuri mitään ei tapahdu itsestään, vaan lapsi keksii jutun juonen itse.

Lue myös: Kokkaa kännykällä – herkullisia ruokapelejä lapsille

Pelialue on melko suppea. Se pitää sisällään vain ravintola-alueen sekä etu- ja takapihan. Pienenkin lapsen on helppo hahmottaa koko alue ilman, että esineitä tai hahmoja joutuu hukkaan. Isommasta pelaajasta sovellus sen sijaan voi sisällön puolesta tuntua hieman tylsältä, vaikka se hauskalta näyttäisikin.

Peliauleella liikutaan näyttöä sivusuuntaan raahaamalla, ja sieltä löytyy eläinten ja ruokien lisäksi muun muassa keittiö uuneineen ja helloineen, kylmäkaappi, vessa ja paljon muuta tutkittavaa.

Esineitä ja ruokia voi tarjota eläimille syötäväksi tai käteen otettavaksi. Hahmot ovat ilmeikkäitä ja osoittavat elein ja äännähdyksin, mitä mieltä ne tarjotusta ruoasta ovat. Välillä niille tulee vesi kielelle ja toisinaan ne taas näyttävät hieman mököttävän.

Mitään puhetta, tekstiä tai edes sääntöjä ei peli sisällä, joten lapsi saa itse päättää, mitä eläimet ehkä annoksista ajattelevat ja mitä seuraavaksi tehdään.

Peliä voi pelata yhdessä aikuisen tai kaverin kanssa. Peliukkelit eivät lopu heti kesken, sillä ravintolan ovesta lappaa sisään uusia asiakkaita, jos pelaaja niin haluaa.

Peli löytyy Sago Mini World -sovelluksesta ja se on saatavilla sekä App Storesta että Google Playsta.Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

1 vastaus

  1. Mukavaa, kun tällaisia viattomiakin pelejä on. Tarkoitan tuota juonettomuutta, ei mainoksia.. osa lapsista tykkää juuri tämäntyyppisistä. Riittää että saa ruokkia. Ei tarvitse nopeaa toimintaa ruudusta toiseen. Niitä kerkiää pelata isompana ihan tarpeeksi.

  2. Ihan samaa mieltä! Aina ei tarvita vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaan rauhallista tutkiskelua ja omaehtoista leikkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *