Toca Bocan kummalliset kasvit innostavat lapset tieteellisiin kokeiluihin

Testissä: Toca Lab: Plants,

Toca Bocan maailmassa kaikki on vähän vinksallaan, mutta onneksi vain hauskalla tavalla.

Toca Lab: Plants -pelissä lapset tutustuvat pelihahmoina toimiviin kasveihin, jotka juttelevat omalla kielellään sekä liikkuvat pitkin pelialuetta.

Toca Lab plants

Pelin idea on hoivata ja kerätä kasveja. Kastelemalla, lannoittamalla, risteyttämällä kasveja erilaisissa mystisissä laitteissa syntyy uusia lajeja, joita kerätään virtuaaliseen kasvikansioon.

Jokaisella kasviotuksella on oma persoonansa, jota ne tuovat esiin erilaisin äännähdyksin, murahduksin ja hihkaisuin. Muuta puhetta pelissä ei ole. Kasvien nimet on merkitty keräilykansioon suomeksi, joten pieni opettavainenkin aspekti pelissä on. Pelaamiseen ei kuitenkaan tarvita lukutaitoa.

Toca Lab: Elements

Tässä risteytetään päivänkakkaraa ja koivua.

Toca Boca tekee monenlaisia kivoja appeja pienille lapsille. Toca Lab: Plants muistuttaa käyttöliittymältään firman aiemmin julkaisemaa Toca Lab: Elements -peliä, jossa lapset pääsevät tutustumaan alkuaineisiin.

Molemmissa peleissä idea on keräillä erilaisia hahmoja ”tieteellisiä kokeita” tehden ja pelihahmo-otuksia tutkien. Aikuiselle tulee hieman mieleen Pokémonien keräily.

Kerättäviä hahmoja on sen verran paljon, että tekemistä riittää useammaksi pelikerraksi. Hahmot säilyvät pelilaitteen muistissa seuraavaa kertaa varten.

Värikäs ja humoristinen sovellus sopii noin 3-7-vuotiaille. Se ei sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia.

Vaikka Toca Lab -pelit eivät tiukkaa tieteellistä faktaa olekaan, ne herättävät tutkimisen halun ja sopivat siksi mielestäni erinomaisesti pienen lapsen ensimmäiseksi kosketukseksi tieteen maailmaan.

VINKKI: Kasvien nimet on merkitty keräilykansioon. Etsikää pelistä tuttujen kasvien kuvia netistä. Lähiluonnostakin voi joitakin löytää!

Peli löytyy nykyisin ainoastaan Toca Bocan kuukausimaksullisesta Piknik-kokonaisuudesta, jossa on muitakin sarjan pelejä.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *