Testissä: Thinkrolls Play & Code
Avokiddon Thinkrollsit ovat olleet mielestäni jo vuosia pulmapelien parhaimmistoa.
Thinkrolls Play & Code jatkaa edeltäjiensä laadukasta tasoa, mutta hinnoittelu ei suoranaisesti kannusta jatkamaan pelaamista kokeilun jälkeen.
Lue myös: Älypeli Thinkrolls Space ei päästä lasta liian helpolla
Avokiddo seuraa Toca Bocaa ja monia muita alan konkareita maksusysteemin muutoksessa, josta kirjoitinkin ihan vähän alkaa sitten.
Kun aiemmat Thinkrollsit sai ladata noin vitosella kappale, on uudessa apissa päädytty kuukausi- tai vuosilaskutukseen.
Vaikka Play & Code sisältää paljon enemmän pelattavaa kuin aiemmat Thinkrollsit, ei siitä tosiasiasta pääse mihinkään, että sovellus on reilun 50 euron vuosimaksullaan kalliin tuntuinen.
Mutta jos maksuasiat ovat vanhemmille ok, on Thinkrolls Play & Code eittämättä lapsen kannalta oivallinen valinta.
Aiemmat Thinkrollsit tarjoavat lähinnä pulmaratoja suoritettavaksi, uudessa sovelluksessa pääsee kokoamaan ratoja ihan itse!
Lisäksi apissa on muitakin lisätehtäviä kuten “mikä ei kuulu joukkoon” -tunnistamista ja tietenkin niitä perinteisiä pulmatehtäviä, joissa hauskat pallerot kuljetetetaan ratoja pitkin maaliin esteitä terävääkin terävämmän älyn voimalla selvittäen.
Yksilöllisyyttä pelaamisen tuo se, että oman Thinkrolls-pelihahmon saa suunnitella itse.
Peli opettaa koodausvalmiuksia
Omia pulmaratoja suunnitellessa oppii ajattelutapaa, jota tarvitaan koodaamisessa, vaikka peli ei millään koodikielellä koodausta lapsille opetakaan.
Pelatessa tulee harjoitettua myös loogista ajattelua ja ratkaistua monimutkaisiakin ongelmia. Erilaisten pallurahahmojen tunnistaminen taaseen harjoittaa tarkkaavaisuutta ja muistia.
Pelifirman mukaan sovellukseen päivitetään vielä uutta sisältöä ja tulossa on esimerkiksi mahdollisuus jakaa itse koottua pulmaratoja muiden käyttäjien kanssa. Tämä tarjoaa varmasti mahdottomasti lisää hauskaa pelattavaa.
Thinkrolls Play & Code on siis monipuolinen ja siinä on paljon sisältöä. Ulkoasultaan se näyttää värikkäältä ja viimeistellyltä. Peliin saa omat profiilit kuudelle eri pelaajalle samaan hintaan.
Pelaamiseen ei tarvita kielitaitoa, mutta sovelluksessa on vinkkejä antava, englantia puhuva monsterihahmo. Myös pelin perin pirteä teemalaulu kuullaan englanniksi.
Vinkkimonsterin saa ottaa halutessaan asetuksista pois päältä, mutta tällöin vanhemman kannattaa olla ensimmäisillä pelikerroilla auttamassa lasta alkuun.
Sanoisin, että jos lapsi pitää jo valmiiksi kovasti Thinkrollseista ja jaksaa keskittyä yhteen appiin kauemmin kuin pari viikkoa kerrallaan, voisi tämä appi olla myös testaamisen ja maksamisen arvoinen.
Thinkrollsit sopivat noin 3-10-vuotiaille lapsille. Aloittelevan pulmapelaajan kanssa aloittaisin ennen Play & Coden lataamista sarjan ensimmäisistä osista, jotka ovat edullisia ja löytyvät App Storen lisäksi myös Google Play -kaupasta.
Maksaminen
Thinkrolls Code & Play ladataan ilmaiseksi, osaa sisällöstä saa pelata maksutta. Kuukausi- tai vuositilaus koko peliin tehdään sovelluksen maksunapin kautta.
Pelin koko sisältö on käytössä niin kauan kuin tilaus on voimassa, ja tilaus uusiutuu aina automaattisesti. Tilauksen voi perua oman pelilaitteen asetusten kautta. Tällöin loppuu myös maksullisen sisällön käyttöoikeus.
Lue pelistä lisää Avokiddon sivuilta!
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls Play & Code
Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit
Vastaa