Perusta oma maatila – farmipelejä lapsille taaperosta koululaiseen

Maanviljely ja eläintenhoitaminen ovat suosittu aihe niin lastenkirjoista kuin peleissäkin. Vaikka maatilasovellusten humoristinen maailma ei ehkä tavoitakaan aina tilanpidon nykytodellisuutta, ovat ne silti hauskoja leikkejä. Ja voipa niiden avulla jotakin ruuantuotannosta opettaakin!

Kokosin valikoiman maatilalle sijoittuvia lastenpelejä, joiden joukosta löytyy kivaa tekemistä niin pienille kuin vähän isommillekin eläinten ja viljelyn ystäville.

 

Nampa Farm

Maatilalle sijoittuvassa pikkulasten pelissä meno on ihanan vinksahtanutta: Minipeleissä hoivataan lammasta loihtimalla sille salongissa villejä kampauksia, lato maalataan vaikka sateenkaaren väriseksi ja munivat kanat toimivat oikeasti soivana pianona.

Nampa Farm tarjoaa värikästä ja mielikuvitusta rikastuttavaa leikkiä alle 5-vuotiaille lapsille. Tätä pienikin osaa itse pelata!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Farm

Sago Mini Maatila

Värikäs ja humoristinen peli vie Sago Mini -sarjasta tutut eläimet maaseudulle. Mukana on kasvien kasvatusta ja eläinten ihmettelyä mökkielämästä tuttua puucee-vierailua unohtamatta!

Pelissä ei ole erillisiä tehtäviä tai päämäärää, vaan leikki on vapaata. Pelinäkymää liikutetaan sormella sivusuuntaan raahaamalla. Pelihahmot liikkuvat samaan tapaan. Suloisten hahmojen tähdittämä peli sopii erinomaisesti pienten lasten roolileikkeihin.

Peli löytyy nykyisin ainoastaan kuukausimaksullisesta Sago Mini World -sovelluksesta.

Dr. Panda Farm

Dr. Pandan maatilapelissä autetaan pandaa hoitamaan farmia ja myymään sen tuotteita. Pelin ulkoasu on hauskan paperinukkemainen.

Tarkoitus on pyörittää pientä kauppaa ja auttaa eläinasiakkaita saamaan haluamansa tuotteet. Kananmunat, maidot, hillot ja leivät kerätään, kasvatetaan ja leivotaan pelin johdolla itse. Vähitellen omaa tilaansa voi laajentaa ja kaupan tuotteita lisätä kiitollisilta asiakkailta saaduilla työkaluilla.

Dr. Panda Farm ei ole ihan taaperoiden heiniä, vaan kohderyhmä ovat pikemminkin leikki-ikäiset. Sanoisin, että parhaimmillaan peli on noin 3-6-vuotiaiden käsissä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Farm
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda Farm
Pelin saa myös Amazonista

Dr. Pandan kasvistarha

Veggie Garden -sovelluksessa tutustutaan eläinten avustamana puutarhan töihin ja kasvien kasvattamiseen. Peli on tyyliltään erilainen kuin Dr. Panda Farm, vaikka aiheet toisiaan läheltä liippaavatkin.

Tässäkin pelissä eläinasiakkaat tulevat Pandan maatilalle ja tilaavat erilaisia tuotteita kuten maissia, perunaa tai tomaatteja. Tämän jälkeen käydään kädestä pitäen minipelien avulla läpi, mitä tuotteen kasvattaminen pitää sisällään istutuksesta sadonkorjuuseen. Peli sopii 3-6-vuotiaille. Pienimmät saattavat tarvita aluksi vanhemman apua.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Pandan kasvistarha
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Pandan kasvistarha
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

 

Hay Day

Hay Day on perinteinen maatilapeli, jossa riittää aikuisellekin pelattavaa pitkäksi aikaa. Omaa maatilaansa voi nimittäin kehittää pienestä viljelypläntistä kohti suurtilaa käytännössä loputtomasti – tai ainakin niin kauan, että menoon tylsistyy.

Suomeksi tekstitetty peli sopii lukutaitoiselle koululaiselle, ja opettaakin paljon esimerkiksi rahan käytöstä ja tuotteiden jalostamisesta. Se on myös niitä pelejä, joita vanhemmat voivat hyvällä omallatunnolla pelailla pienemmän lapsen katsoessa vieressä. Kaikki on nimittäin värikästä, humoristista ja kilttiä, vaikkei kyseessä pikkulasten peli olekaan.

Huom! Peli ladataan ilmaiseksi, mutta se sisältää sovelluksen sisäisiä timanttiostoja (ilman lapsilukkoja), joten ennen pelin hankintaa kannattaa keskustella lapsen kanssa pelien maksumekanismeista! Peli myös kannustaa palaamaan maatilalle mahdollisimman tiuhaan, joten notifikaatioiden tarpeellisuutta lapsen puhelimessa voi harkita.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Hay Day
Androidille sovellus löytyy täältä: Hay DayKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *