Onni & Ilona: Iloiset palaset on hyväntuulinen ja opettavainen pulmapeli taaperoille

Onni & Ilona

Iloiset palaset on värikäs palapelisovellus taapero- ja leikki-ikäisille lapsille. Kotimainen peli kuuluu kuvakorteistakin tuttuun Onni & Ilona -sarjaan ja on jatkoa aiemmin julkaistulle Iloiset eläimet -apille. 

Vauvoille suunnatussa Iloisissa eläimissä kirkkaan väriset ja ystävälliset eläinhahmot reagoivat pelkkään ruudun kosketukseen liikehtimällä. Iloiset palaset taas tarjoaa pelkän katselukokemuksen sijaan hieman enemmän ”pelaamista”.

Iloiset palaset on suunnattu noin 1-5-vuotiaille lapsille. Sen tarkoitus on leikin ja hauskanpidon lisäksi olla tukena hienomotoristen taitojen ja visuaalisen hahmotuskyvyn kehityksessä. Sovellusta voi pelata iPhonella ja iPadilla.

Onni & ilona

Pelissä kootaan erittäin yksinkertaisia eläinpalapelejä raahaamalla sormella paloja valmiiksi merkityille paikoilleen. Palapelien aiheet ovat lapsille tuttuja esineitä ja eläinhahmoja ja kuvat erittäin selkeitä ja kirkkaan värisiä.

Sovelluksen visuaalinen maailma on siis helposti hahmotettavissa sekä omiaan herättämään pienen lapsen kiinnostus.

Kun palapeli on valmis, nähdään palkinnoksi lyhyt animaatio ja kuullaan hauskoja ääniä. Palkintoanimaatio vaihtelee eri pelikerroilla, joten tehtävät kannattaa suorittaa monta kertaa!

Pelissä on mahdollista valita myös vauvojen vaikeustaso, jolloin palapelin palojen raahaamisen sijaan pelkkä palasen kosketus riittää viemaan sen paikalleen. Onnistumisen kokemuksia on siis tarjolla hyvinkin kokemattomille pelaajille. 

Peliä yhdessä äitinsä kanssa testanneet 1- ja 3-vuotiaat sisarukset tykkäsivät leikistä kovasti. Yksivuotias arvosti erityisesti vauvojen vaikeustasoa, koska palapelin palojen raahaaminen ei vielä oikein suju. Paria vuotta vanhemmalle, kokeneelle pelivirtuoosille sovellus sen sijaan oli helppoa kauraa, ja palat löysivät paikkansa suit sait vaikeammassakin pelimoodissa.

Tosin pelin kanssa sai olla toisinaan myös tarkkana. Vaikka pelaaminen tuntuisi helpolta, ei pelkkä sinnepäin roiskaisu riitä, vaan jokainen pala pitää asetella tarkasti juuri oikealle paikalleen. Keskittymiskyky ja tarkkaavaisuus pääsivät siis koetukselle.

Iloiset palaset on läpeensä positiivinen pelikokemus. Kaikki hahmot näyttävät ystävällisiltä ja kilteiltä. Peli ei sisällä mainoksia eikä muita lisäostoja kuin täysversion lunastamisen ilmaisversiossa. Lisäosto ja pelin vanhempien osio ovat lapsilukon takana.

Jos pienen taaperon kanssa pelaa yhdessä ja juttelee hänelle samalla ruudun näkymistä, syntyy pelihetkestä hauska ja opettavainenkin yhteinen leikkituokio, jossa tulee samalla käytyä läpi eri eläinten ja värien nimiä.

Leluilla leikkimisen ja lukemisen lisäksi lapsen kehitystasolle sopiva appi käy mielestäni ihan yhtä hyvin yhteisestä puuhasta. Kunhan pientä lasta ei jätä laitteen kanssa ainakaan vessakäyntiä pidemmäksi ajaksi yksikseen. Vauva- ja taaperopelit tarjoavat kosolti hienoja elämyksiä ja opittavaa.

Iloiset palaset -pelin saa ladata ilmaiseksi. Ilmaisversiossa pääsee kokeilemaan kolmella pelihahmolla pelaamista. Maksullisessa versiossa hahmoja on yhteensä 12.

Iloiset palaset on suomalaisen Pinxto Creativen kehittämä. Lisää tietoa ja traileri löytyvät tästä klikkaamalla!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Onni & Ilona: Iloiset palasetKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Vauvat

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *