Lastenpelien suoratoistopalvelu Hatch Kids päästää vanhemmat helpolla

Huom! Palvelu on lakkautettu maaliskuussa 2021.

Kirjoitin viime syksynä uudesta kotimaisesta lastenpelien suoratoistopalvelusta Hatch Kidsistä. Nyt palvelua on päivitetty, ja sen kautta on mahdollista pelata yli 80 eri lastenpeliä.

Hatch Kidsin valikoima on kieltämättä vaikuttava. Mukana on meidänkin testaamiamme ja hyväksi havaitsemiamme pelibrändejä: Toca Bocaa, Sago Miniä ja Pepi Playta. Tarjonnan painopiste tuntuu olevan alle kouluikäisissä, mutta esimerkiksi Angry Birdisit toimivat loistavasti vielä kouluikäiselläkin.

Hatch Kids maksaa 6,99 euroa kuukaudessa, ja palveluun saa profiilit viidelle eri käyttäjälle. Jos perheessä on useampi eri ikäinen muksu, saa rahalleen siis varsin hyvin vastinetta.

Äkkiseltään kymmenien pelien valikoima voi tuntua ihan valtavan suurelta lapsen pelilaitetta ajatellen. Kyseessä on kuitenkin suoratoistopalvelu, vähän niin kuin Netflix. Palvelun pelejä ei siis ladata omalle laitteelle lainkaan, vaan niitä pelataan netin kautta.

Ensin ladataan Hatch Kids -sovellus Google Play -kaupasta, rekisteröidytään käyttäjäksi sähköpostilla tai puhelinnumerolla ja ryhdytään selaamaan tarjontaa. Kun kiva peli löytyy, tökätään se käyntiin ja aletaan rouhia! Helppoa ja jouhevaa.

Sovelluksen ulkoasu on värikkään houkutteleva, ja pelien välillä surffailu onnistuu pieneltäkin lapselta selkeiden nuolinäppäinten avulla. Aikuisille suunnatut asetukset ovat visusti lapsilukkojen takana.

Hatch Kidsin ehdottomasti paras puoli on sen vaivattomuus. Koska pelivalinnat on tehty valmiiksi, ei aikuisen tarvitse enää selata sovelluskauppaa ja arpoa latausvaihtoehtoja. Kyseessä on helppo ratkaisu vanhemmalle, joka ei halua käyttää aikaa lapsen pelikirjaston kuratointiin ja uusien pelien latailuun.

Tarjonta on monipuolista ja lapsille sopivaa. Pelien välissä silmiin ei osu mainoksia tai lisäostotarjouksia. Kuukausimaksulla saakin paitsi lapsille kivaa tekemistä myös itselleen mielenrauhaa.

Perinteisiin lastensovelluksiin tottuneen kannattaa kuitenkin huomioida, että Hatch Kids vaatii toimiakseen kunnollisen nettiyhteyden. Tämä täytyy ottaa huomioon erityisesti reissuun lähtiessä, jottei pakollinen lentotila tai kehno wifi aiheuta pelaajien kesken porua.

Kuukausimaksullisia pelipalveluita alkaa olla nyt useampia tarjolla. Toca Bocalla ja Sago Minillä esimerkiksi on omansa. Hatch Kidsin etu on kuitenkin se, että se tarjoaa kerralla suuren määrän useiden eri pelifirmojen sovelluksia eikä keskity vain yhteen brändiin. Kyllästymään ei siis ihan heti pääse.

Suoratoistopalvelu on tällä hetkellä tarjolla Androidille, ja sitä saa aluksi testata ilmaiseksi. Vannoutuneena iPadin ystävänä jään odottamaan iOS-versiota!Kategoriat:Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *