Pusu, sade vai virtahepo? – esittele taaperolle maailman ihmeet sovelluksen avulla

Pienet lapset oppivat asioita tarkkailemalla ja testaamalla. Vanhemmat voivat auttaa uuden hahmottamisessa esineitä osoittamalla ja nimeämällä sekä lukemalla vaikkapa lastenkirjaa.

Nykyään tarkoitukseen on tarjolla tietenkin myös pelejä.

Helppokäyttöisen Sound Touch 2 -sovelluksen avulla maailman pienet ihmeet tulevat vauvalle tai taaperolle tutuiksi hyvin konkreettisella tavalla.

Sovellus sisältää piirrettyjä kuvia eri kategorioista. On eläimiä, ammatteja, ihmisten toimintoja ja sääilmiöitä. Kuvakkeita tökkäämällä aiheesta saa lisätietoa pienelle lapselle sopivassa muodossa.

Kun piirrettyä kuvaa koskettaa, pompsahtaa esiin oikea valokuva kyseisestä aiheesta sekä ääni, miltä mikäkin asia kuulostaa.

Miltä kuulostaa pusu? Entä puun palaminen tai sade? Miten virtahepo ääntelee? Esimerkiksi nämä asiat saa selville yksinkertaisesti kuvaketta tökkäämällä.

Laitteen asetuksista voi laittaa päälle vielä puhetoiminnon, jolloin kukin asia nimetään tökätessä suomen kielellä.

iPhonessa valikon saa päälle painamalla puhelimen kotivalikossa Sound Touch 2 -sovelluksen kuvaketta hieman pidemmän aikaa ja valitsemalla ”asetukset”. Asetuksista laitetaan päälle ”taustakerronta”, jolloin peli juttelee jatkossa suomeksi.

Taaperosovellus on erittäin informatiivinen ja opettavainen. Se on sillä tavalla pikkulapsille turvallinen, ettei se sisällä sopimatomia mainosvideoita tai nettilinkkejä.

Vaikka peliä osaa varmasti pelata itsenäisesti jo alta 2-vuotiaskin, suosittelen silti aina aikuista pelaamaan yhdessä pienen lapsen kanssa. Vaavin reaktioita kuviin ja ääniin on mainiota seurata, ja varmasti lapsi itsekin haluaa näyttää vanhemmalle, mitä kaikkea pelistä löytyy!

Sound Touch 2 täydentää mielestäni hyvin lastenkirjoja, koska se tarjoaa annetuille asioille myös äänen. Lisäksi pienikin lapsi saa sen parissa huimia onnistumisen kokemuksia, sillä hän saa asioita tapahtumaan pelkällä kosketuksella ihan itse.

Jos tästä pelistä tykkää, kannattaa katsoa sovelluskaupan valikoimasta myös saman valmistajan Music Color. Siinä kuullaan klassista musiikkia ja tutustutaan eri väreihin.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sound Touch 2
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassaKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *