Klassista musiikkia esittelevä lastenpeli vaatii tarkat korvat ja nostaa pyllyt penkistä

Mazaam – The Musical Genius on noin 4-6-vuotiaille lapsille sopiva sovellus, jota pelatakseen täytyy olla tarkat korvat ja nokkela mieli.

Idea on kuunnella klassista musiikkia ja ratkaista musiikkiin liittyviä pulmia. Pelin visuaalinen ilme on kaunis ja värikäs ja pelaaminen teknisessä mielessä helppoa. Pelin on kehittänyt kanadalainen Mazaam.

Pelaaminen tapahtuu musiikkia kuuntelemalla ja ruudulla näkyviä eläimiä syöttämällä. Ruoka raahataan sormella sille kahdesta eläimestä, jolle kuuluvaa musiikkityyliä ruoka kunkin kuullun kappaleen kohdalla edustaa.

Lapsen täytyy esimerkiksi kuunnella musiikin tempoa. Hidastempoisen musiikin aikana paikalle pelmahtanut perhonen raahataan violetille kameleontille ja nopeatempoisen musiikin aikana leijaillut perhonen keltaiselle kameleontille.

Kotkien ruokavalio taas määräytyy sen mukaan, kuuluuko taustalla jousi- vai puhallinmusiikkia.

Yhteensä pelissä on viisi osiota, joissa kussakin tehtävänä on kuunnella musiikin eri ominaisuuksia. Jokaisessa osiossa on vielä erikseen kolme vaikeusastetta.

The Musical Genius on opettavainen ja kaunis peli. Se sisältää yhteensä yli 140 klassisen musiikin kappaletta, joten sillä on jo tässä mielessä paljon annettavaa.

Pelin huono puoli suomalaislapsia ajatellen on se, että peliohjeet tulevat englanniksi puhuttuina, joten alkuun pääseminen on hieman vaivalloista.

Itse pelaaminen ei kuitenkaan vaadi kielitaitoja, joten riittänee, että vanhemmat tulkkaavat lapselle ohjeet kerran-pari. Tämän jälkeen lapset voivat pelata itsekin. Pääasia on kuitenkin musiikin kuuntelu.

Peliä ei ehkä kuitenkaan kannata antaa lapselle esimmäistä kertaa juuri silloin, kun itsellä on kiire tehdä jotakin muuta.

Vanhempia varten pelissä on myös englanninkielisiä ohjetekstejä pelin eri osioihin.

Pelissä on myös lisätyn todellisuuden osio.

Pulmatehtävien lisäksi sovelluksessa on hauska lisätyn todellisuuden kaksinpeliosio, joka on lapsilukon takana ja jota on tarkoitus pelata aikuisen kanssa yhdessä.

Tässä osiossa pelilaite (mieluummin tabletti) asetetaan pöydälle ja siirrytään kauemmas sen eteen ikään kuin tanssimaan ja nappaamaan virtuaalisesti laitteen ruudulla näkyviä perhosia ja pilviä musiikin tahdissa. Kameran etukamera kuvaa pelaajien liikkeet.

Lisätyn todellisuuden osiossa kuullaan esimerkiksi Angry Birdsin ja The Pirates of Caribbeanin teemamusiikit.

Tanssiosio on ihan erillinen oma pelinsä. Sen avulla pelaamiseen saa hauskalla tavalla myös liikuntaa mukaan!

 

HUOM: Sovelluksen saa ladata ilmaiseksi ja testaamisen jälkeen koko peli lunastetaan kerralla pelin sisäisenä ostona. Koko pelin lunastaminen onnistuu iOS-laitteille ilmaiseksi 12.4.2020 asti! Androidillekin tarjolla on tuntuva alennus.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mazaam – The Musical Genius
Androidille se löytyy täältä: Mazaam – The Musical GeniusKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: