Tyyli kohdilleen Toca Bocan kampaamossa – kerrankin sakset ja meikit ovat vapaassa käytössä!

Toca Hair Salon 4 on paranneltu versio Toca Bocan vanhasta kunnon kampaamopelistä, jota meilläkin on jaksettu rouhia eri versioina vuodesta toiseen.

Sarjaan kuuluu useampi vastaava lastensovellus, mutta tämä nelososa on tietysti hienoin, kaunein ja nykyaikaisin.

Toca Hair Salon 4

Pelin idea on luoda kampauksia ja tyylejä salonkiin saapuville asiakkaille. Hahmojen hiuksia ja partaa voi pestä, leikata ja värjätä. Heille voi valita koruja ja vaatteita sekä ottaa koko komeudesta lopuksi kuvan, jonka saa oman pelilaitteen muistiin talteen.

Aivan loistavaa puuhaa luovalle tyyliniekalle siis.

Peli sopii mielestäni parhaiten noin 5-10-vuotiaille. Sitä käytellään laite pystyasennossa, ja eri työvälineitä valikoidaan kampaamopöytää sivusuunnassa liu’uttamalla. Ihan pelkällä tökkimisellä ei siis selviä, vaikka peli muuten kyllä pienemmillekin sopii.

Ainakin omat pikkututtavani olivat perin innoissaan siitä, että hahmot voi vedellä surutta kaljuiksi ilman vakavampia seuraamuksia, sillä hiukset saa heti halutessaan takaisin. Isompi lapsi sen sijaan voi näprätä yksityiskohtien kanssa pitkäänkin.

Kyseessä ei ole ilmaispeli, mutta peruskampaamon ja osan hahmoista saa ladata ilmaiseksi. Sovellus sisältää neljä erikseen ostettavaa lisäosaa, jotka maksavat parista eurosta reiluun neljään euroon kappaleelta.

Lisäosien mukana tulee uusia tyylejä sekä meikkipaketti, jonka voisi sanoa olevan pelistä innostuneen lapsen näkökulmasta melkeinpä pakollinen ostos.

Mielestäni peli on kuitenkin reilusti sen muutaman euron arvoinen, joten itse halutun paketin lunastaisin mukisematta.

Lisäosat löytyvät kaupasta, jonne johtava nappi on vähän harmillisesti näytön ylälaidassa jatkuvasti pelin aikana esillä ja näin myös pelaajan mielessä.

Ostoksille pääsee selviämällä lapsilukosta, jossa kysytään pelaajan syntymävuotta. Isommalle mukelolle ei niin kauhean vaikeasti häkättävä koodi siis, joten kannattaa jutella lisäosien ostamisesta lapsen kanssa. (Ja pitää sovelluskaupan ostokset erikseen salasanan takana)

Hahmovalikoimassa on kivasti diversiteettiä iän, sukupuolen ja ihonvärin suhteen eikä Toca Boca ole tavalliseen tyyliinsä antanut perinteisten sukupuoliroolienkaan kahlita itseään. Näistä peleistä löytyy aina hahmo jokaiseen makuun. Pisteet siitä!

Puhetta tai tekstiä ei pelissä ole, vaan hahmot reagoivat stailaamiseen hyväksyvästi tai paheksuvasti mumisemalla. Taustamusiikki on melkoista renkutusta, mutta sen saa pois hahmon takana näkyvää radiota napauttamalla.

Valikkojen tekstit ovat suomeksi.

Katso pelin esittelyvideo!

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Hair Salon 4
Androidille se löytyy täältä: Toca Hair Salon 4Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: