Suomalainen lastenpeli opettaa leikin lomassa yli kymmentä eri kieltä

Kotimainen kieltenopetuspeli, Moka Mera Lingua on yksi niistä lastenpeleistä, joita voin aivan vilpittömästi suositella ihan jokaiseen perheeseen.

Peli on hauska, järkevä ja turvallinen, eikä se maksa mitään.

Moka Mera Lingua on suunnattu noin 3-7-vuotiaille lapsille. Kieltenopetus tapahtuu sovelluksella leikkimällä ja hahmojen puhetta kuuntelemalla eli luku- tai kirjoitustaitoa ei tarvita.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, saksa, ruotsi, suomi, tanska, norja, islanti  ja venäjä. Viimeisimpänä mukaan on saatu myös ukraina!

Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Suomen- tai ruotsinkielinen muksu voi siis harjoittaa pelin avulla ranskan tai kiinan kielen taitojaan, mutta yhtä hyvin arabiaa äidinkielenään puhuva voi leikkiä pelillä samalla suomea oppien.

Mahdollisuudet ovat siis moninaiset, jos pelin lataa vaikkapa päiväkotiryhmän tablettiin!

Pelin idea on ohjata Atlas-haita ja Moka Mera -hirviötä heidän kotitalossaan. Talosta löytyvät leikkihuone, makuuhuone, keittiö ja vessa. Eri huoneissa kaverukset kohtaavat erilaisia tehtäviä ja oppivat samalla uusia sanoja.

Moka Mera juttelee lapselle opetettavaa kieltä, jos pelaaja ei ymmärrä, voi hän tökätä Atlasta, joka tulkkaa puheen lapsen omalle äidinkielelle.

Peli perustuu esittelynsä perusteella suomalaisiin varhaiskasvatusmenetelmiin ja se sisältää 920 eri sanaa ja virkettä.

Sanat ovat niitä arkisia: ruokia, numeroita, värejä ja tietysti mukana on myös aina kiinnostavaa (ja kikatuttavaa) vessasanastoa!

Itse pelaaminen on helppoa ja intuitiivista. Hahmot ovat hauskoja ja peliympäristö värikäs, joten sovelluksella leikkiminen lienee lapselle mielekästä muutenkin kuin oppimismielessä.

Ainakaan 3-vuotiasta testipelaajaa ei tarvinnut kahta kertaa ruotsin kielen pariin patistaa. Edes lempiruoka makaronilaatikko ei äidin kertoman mukaan meinannut maittaa, kun peli oli odottamassa. Lapsi osasi pelata hienosti itse ja pääsi jo testikerralla opettamaan äidilleenkin sanoja.

Pelaamisen jälkeen lapsi totesi coolisti: ”Tää on kiva peli.”

Mitäpä siihen lisäämään. Testihenkilön äiti oli aivan samaa mieltä.

Pelaaminen on monipuolista ja koostuu yksinkertaisista minipeleistä. Pelihahmot antavat pelaajalle myös tehtäviä. Ne haluavat esimerkiksi vessaan tai nukkumaan.

Huoneiden yhteydessä näkyvät palkit kertovat, mihin huoneeseen kannattaa mennä puuhailemaan. Pientä pelillistä päämäärää on siis tarjolla, vaikka suoranaista pistelaskua ei harrastetakaan.

Kaiken kaikkiaan tunnelma on hilpeä ja kannustava.

Moka Mera Lingua on taiten tehty ja täysin ilmainen. Se ei sisällä nettilinkkejä, lisäostoja tai mainoksia. Sovellus ei myöskään kerää pelaajasta tietoja, joten pelin käyttö on lapselle täysin turvallista.

Lue lisää Moka Meran netisivuilta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera LinguaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *